«8 років і 100 днів війни»: спецефір марафону «Суспільне. Спротив»

«8 років і 100 днів війни»: спецефір марафону «Суспільне. Спротив»

2 чер. 2022

3 червня минає 100 днів від початку повномасштабної війни росії проти України. З цієї нагоди команда міжрегіонального марафону «Суспільне. Спротив» на усіх регіональних телеканалах Суспільного, зокрема Суспільне Кропивницький,  готує спецефір «8 років і 100 днів війни».

Читайте також: Події важливо висвітлювати не лише в контексті 24 лютого, війна росії проти України тривала століттями, — Микола Чернотицький

Що Україна робить і повинна ще зробити, щоб перемогти росію? Відповідь команда Суспільного шукає в історіях військових, волонтерів, медиків та простих українців 一 тих, хто живе з війною поруч уже 8 років чи зустрівся з нею віч-на-віч у минулі 100 днів. 

«Як ми разом проживали і справлялися, в кожному куточку України 一 на фронті та в тилу? Суспільний мовник разом із телеглядачами озирнеться на минулі 8 років. Поговоримо, хто і як виживає зараз, що робить для перемоги кожен на своєму фронті. Спробуємо осягнути, яким має бути далі шлях кожного з нас і як маємо діяти», 一 розповіла авторка та продюсерка спецефіру Катя Тимко.

Читайте також: «Чекаємо з перемогою»: дружини військових діляться особистим — на Суспільному

Аналізувати черговий етап війни з росією розпочне команда міжрегіонального марафону «Суспільне. Спротив» у ранковому блоці, який в ефірі всіх регіональних телеканалів Суспільного з 7:00 до 11:00

«Простежимо розвиток подій, які призвели до повномасштабного вторгнення, ситуацію, в якій ми станом на сьогодні, і що нам ще потрібно зробити, аби здолати ворога. Для цього ми запрошуємо експертів з різних сфер 一 військових, економістів, волонтерів і людей, яких торкнулася війна, аби разом із ними глядачі склали об’єктивну та цілісну картину того, що саме відбувається в Україні в контексті новітньої історії та сьогодення», 一 зазначає продюсер Суспільне Ужгород Євген Тичина

Читайте також: Новини та марафон «Суспільне. Спротив» на регіональних телеканалах виходитимуть у прайм-тайм

Тематичний спецефір «Суспільне. Спротив» продовжиться 3 червня й у вечірньому прайм-таймі з 17:00 до 21:00.

«Останні 100 днів були по-справжньому страшними днями повномасштабного воєнного вторгнення. Але у спецефірі ми поговоримо про всі ці 8 років війни, яка триває з лютого 2014-го. Готуємо історії людей, які пережили важкі події тоді, й тих, кому доводиться жити у війні зараз. Тих, які боронили себе й інших, виживали в складних умовах. Завершимо спецефір розмовою з експертами, які дадуть нам візію, як жити далі, які висновки робити й над чим попрацювати, щоб перемогти у цій війні», 一 каже випускова редакторка «Суспільне. Спротив» Ольга Крупник

Загалом, проєкт «Суспільне. Спротив» виходить у телеефірі Суспільного з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну 一 із 25 лютого 2022 року.

Нагадаємо, міжрегіональний марафон «Суспільне. Спротив» виходить щобудня на усіх регіональних телеканалах Суспільного. Телеглядачі марафону дізнаються новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні поради, як виживати та жити під час війни. Онлайн Суспільне Кропивницький можна дивитися на сайті філії.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. У Кіровоградській області це телеканал Суспільне Кропивницький і Українське Радіо Кропивницький.

Оперативні новини від Суспільне Кропивницкий — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: