Кожен може воювати за Перемогу: «Боротьба в тилу» 一 новий проєкт Суспільне Кропивницький

Кожен може воювати за Перемогу: «Боротьба в тилу» 一 новий проєкт Суспільне Кропивницький

11 кві. 2022

На Суспільне Кропивницький стартував проєкт «Боротьба в тилу». Це цикл відеоінтерв’ю для діджитал-платформи Кропивницької філії. Авторка — Вікторія Колосова, спецкореспондентка проєкту «Ранок на Суспільному».

«Кропивницький наразі одне з українських тилових міст. І тут йде своя боротьба за перемогу. Тут приймається величезний потік вимушених переселенців з регіонів, де ведуться активні бойові дії, тому створені гуманітарні центри для надання допомоги цим людям. Також у місті зосереджена активна робота для допомоги нашим захисникам, — розповідає Вікторія Колосова. — Безліч людей тут, в тилу, хочуть допомагати чим можуть. Проєкт “Боротьба в тилу” саме про таких людей. Це історії про кропивничан, які власним прикладом доводять, що абсолютно кожен може воювати за Перемогу України над росією».

Читайте також: Від історії Криму до простої економіки: UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ транслюватиме лекції

Наразі на ютуб-каналі Суспільне Кропивницький доступне перше відео циклу, розмова з співзасновницею ветерано-волонтерського простору «Krop:Hub» Катериною Колтуновою.

 

«Народ карбується і створюється у великій боротьбі, особливо  український народ, — каже Катерина Колтунова. — О шостій ранку ми зрозуміли, що відбулося, о восьмій ми вже були тут («Krop:Hub» — ред.), о дев’ятій тридцять вже чистилась картопля, розгорнули сіткоплетіння, нам сповістили, що ТрО зараз формується і треба їх чимось годувати. Відчуття того, що ти наближаєш перемогу, впливаєш на хід подій, допомагає відволіктись. Ми розуміли, що наш майданчик 一 не тільки волонтерська допомога, а й для людей, як можливість переключитись». 

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. У Кіровоградській області 一 це телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ та Українське Радіо Кропивницького. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Оперативні новини від Суспільне Кропивницкий — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах:

Українське Радіо Кропивницького мовить через проводову мережу, онлайн та в FM частотах:   

  • с. Андріївка (Олександрія) 87,6 FM
  • м. Гайворон                       106 FM
  • смт Добровеличківка         90,7 FM
  • м. Долинська                   104,9 FM
  • м. Кропивницький             91,2 FM
  • м. Новомиргород               89,4 FM
  • м. Новоукраїнка              104,8 FM
  • смт Петрове                    105,5 FM
  • м. Світловодськ                 99,2 FM
  • м. Смоліне                       101,2 FM
  • м. Благовіщенське           107,7 FM

Загалом Українське Радіо доступне в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio, а  з 13 березня, в мобільному застосунку «Дія».