Українське радіо запустило три нові передавачі середніх хвиль

Українське радіо запустило три нові передавачі середніх хвиль

1 бер. 2022

З початку відкритої агресії РФ проти України Українське радіо Національної суспільної телерадіокомпанії України запустило три нові передавачі середніх хвиль.

Таким чином, на сьогодні в Україні середні хвилі є у 13 регіонів України, зокрема у Кіровоградській області. Завдяки розширенню мовлення у середньохвильовому діапазоні сигнал Українського радіо тепер можуть чути навіть у невеликих населених пунктах, до яких не доходить сигнал наявних FM-передавачів.

Окрім того, на середніх хвилях сигнал Українського радіо можна безперешкодно чути під час руху автотранспортом територією областей, які покриваються відповідним сигналом.

Як зазначають технічні спеціалісти Українського радіо, практично всі радіоприймачі, які сьогодні є у людей, від найстаріших до найновіших моделей, працюють у середньохвильовому діапазоні.

Нагадаємо, середні хвилі — діапазон радіохвиль з частотою від 300 кГц (довжина хвилі 1000 м) до 3 МГц (довжина хвилі 100 м). Середні хвилі здатні розповсюджуватися на досить великі відстані завдяки огинанню земної поверхні, а також відбиваючись від іоносфери в нічний час (тобто в нічний час середньохвильовий сигнал потужніший).

З початку відкритої агресії РФ проти України Українське радіо веде цілодобове прямоефірне мовлення, надаючи слухачам найоперативнішу і найточнішу інформацію про хід бойових дій і оборону країни. Цілодобово ведучі Українського радіо включають у прямий ефір представників центральної та місцевої влади, керівників збройних сил України та воєнних аналітиків з найактуальнішими даними про ситуацію на фронті та у містах країни.

Українське радіо — найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. У Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо перейшли на передачу сигналу Українського радіо, їх можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio.