Територіальна оборона та цивільний захист — інфомарафон Суспільне Кропивницький

Територіальна оборона та цивільний захист — інфомарафон Суспільне Кропивницький

21 лют. 2022

З 15 до 18 лютого всі платформи Суспільне Кропивницький інформували про формування територіальної оборони і цивільний захист населення. Відбулись телерадіоефіри проєкту «Радіомайдан», телеефір «Сьогодні. Головне», вийшли матеріали у випусках новин. У текстовому форматі — читайте на сайті Суспільне︱новини

Читайте також: «Візуальний код-2» — із 19 лютого в телеефірі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

«В умовах інформаційної війни, яка зараз ведеться проти України, всім громадянам важливо зберігати спокій та не піддаватися паніці. Ключем до цього є надання своєчасної об’єктивної інформації та чітких і зрозумілих інструкцій про те, як діяти у випадках надзвичайних ситуацій війни, терористичних атак тощо. Завдяки тому, що Суспільне є мультиплатформовим мовником, і ми маємо змогу доносити інформацію глядачам, читачам, слухачам різними каналами та способами, марафони це оптимальний формат, аби акцентовано привернути увагу аудиторії до конкретного питання, яке наразі турбує всіх», — зазначила продюсерка Суспільне Кропивницький Яна Бабак

Журналісти Суспільне Кропивницький цікавились «оборонними» гербами міст України, що створює художник Нікіта Тітов. Нині він створив оборонні символи для більш як 10 міст України, зокрема і для Кропивницького. 

Вийшов матеріал і про приміщення яке передали бригаді територіальної оборони Кіровоградської області. Там немає вбиралень, опалення і водопостачання. Про це повідомив Суспільному начальник командного пункту бригади територіальної оборони області Максим Бубліченко. Голова обласної ради Сергій Шульга говорить, для розташування бригади шукають інше приміщення. Те, що виділили, не відповідає вимогам. 

Ведуча проєкту «Радіомайдан» Леся Журавська запросила у студію голову облдержадміністрації Марію Чорну, військового комісара обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ярослава Кучера та заступника командира територіальної оборони області Сергія Задорожного. Вони розповіли про формування тероборони, виділення грошового забезпечення та підтримку населення. Марія Чорна наголосила: «Ми формуємо тероборону незалежно від того, чи стоїть на кордоні ворог». Кіровоградська обласна рада виділила два мільйони гривень на потреби територіальної оборони. Депутатів збирали на позачергове засідання сесії.

Про прості укриття для населення: кафе, перукарні та інші заклади, які розташовані у підвалах та роботу очільників громад з організації  заходів цивільного захисту розповіли начальник управління цивільного захисту Кіровоградської області Володимир Слінченко та старший викладач обласного навчально-методичного центру цивільного захисту Юрій Муконін. Суспільне дізнавалось, як в регіоні працюють системи оповіщення, чи можна про небезпеку повідомити оперативно телефонами, хто відповідає за стан укриттів та кого евакуйовуватимуть у разі надзвичайної ситуації.

За словами Володимира Слінченка, система оповіщення в області працює з 1980-х років. У робочому стані 82 зі 104 сирен.

18 лютого у проєкті «Сьогодні. Головне» керівниця Александрійського району територіальної оборони  Ольга Коріненко розповіла про фінансування тероборони,  використання виділених з бюджетів громад коштів, добровольчі формування у районах і їх можливу співпрацю з теробороною.

Ольга Коріненко наголосила: «Яка б не була ситуація, кожен громадянин повинен знати, що треба тримати себе в руках. Зараз активно перевіряються і впорядковуються протирадіаційні укриття, бомбосховища. На території територіальних громад люди мають знати, куди їм треба йти у разі необхідності. Найголовніше — зберігати спокій».

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media

У Кіровоградській області — це телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ та Українське радіо Кропивницький

Новини про регіон читайте на діджитал-платформах Суспільне Кропивницький: