Другий сезон #Звітів_наживо стартує в ефірі філій Суспільного

Другий сезон #Звітів_наживо стартує в ефірі філій Суспільного

28 лют. 2019

З 28 лютого розпочинається новий сезон програми звітування місцевої влади в ефірі філій Суспільного — #Звіти_наживо. Це загальнонаціональний проект UA: Суспільне мовлення й громадського руху "Чесно". Головним завданням проекту є аналіз діяльності місцевої влади.

Проект запустили в березні 2018 року. У новому сезоні у 2019 році заплановано 11 прямоефірних випусків на 23 регіональних телеканалах, загалом — 253 програми. Цього року програма в ефір виходитиме з новим графічним оформленням, щочетверга. Філії визначатимуть тему програми та спікера звіту, орієнтуючись на інформаційний запит регіону.

"Цього року ми оновили #Звіти_наживо, врахувавши досвід роботи всіх регіональних команд. У кожній філії окремо вирішуватимуть, яка тема для мешканців області цього місяця найбільш актуальна. Особливу увагу плануємо приділити правоохоронним органам. Також у програми змінилася графіка — вона стала більш сучасною й лаконічною. Ми бачимо в цьому проекті великий потенціал: такі звіти мають стати вагомим інструментом регулярного контролю місцевої влади, налагодження діалогу громадян із чиновниками", — розповіла генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Разом із гостями та експертами журналісти Суспільного шукатимуть відповіді на питання, що турбують мешканців краю: куди витрачаються кошти з місцевих бюджетів або наскільки відкритими є суди, митниці, прокуратури тощо.

"У 2018 чиновники зрозуміли, що звітувати не страшно. Цього ж року докладемо максимум зусиль, щоб поглибити теми й порушити нові проблеми. Особливу увагу будемо приділяти звітам мерів, адже це практично завершення каденції. Що зроблено? Що не зробили? Чому не вдалося? Звітування перед громадою має стати доброю традицією, а суспільний мовник для цього чи не найкращий майданчик", — каже Віта Думанська, координаторка руху "Чесно".

Нагадаємо, 26 лютого стартував новий суспільно-політичний проект "Дебати" на телеканалах "Центральний канал", UA: ЛЬВІВ, UA: ХАРКІВ, "51 канал" (Дніпро), "Запоріжжя" та "Миколаїв". Метою проекту є прищеплення культури дебатів — уміння вирішувати конфлікти в конструктивній дискусії, аргументовано доносити власну позицію.