«Дорога смерті “Рівне-Сосонки”» — прем’єра документального фільму про розстріли євреїв

«Дорога смерті “Рівне-Сосонки”» — прем’єра документального фільму про розстріли євреїв

26 січ. 2022

27 січня, у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, о 17:30 в ефірі телеканалу UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ та всіх регіональних телеканалів Суспільного — прем’єра документального історичного фільму «Дорога смерті “Рівне-Сосонки”». Документальну стрічку про наймасовіше вбивство євреїв у Рівному часів Другої світової зняли для Суспільного вінницькі документалісти з агенції «Фенікс Медіа». 

Читайте також: Прем’єра документального проєкту «Наділені добром» — на Суспільному 

У довоєнному Рівному мешкало понад сорок тисяч осіб, з них більш як 80% — євреї, які стали першими жертвами окупаційного «порядку». Майже половина міста полягла тоді в урочищі Сосонки поблизу Рівного. Лише трьом десяткам з приречених містян вдалося вижити. Саме вони пізніше і розповіли світові про вбивство тисяч людей у Рівному. Минули — 80 роковини трагедії.

Загалом, восени на Рівненській філії Суспільного відбулись передпоказ і обговорення фільму за участі представників єврейської спільноти Рівного, істориків, журналістів. Напередодні телевізійної прем’єри та у День пам’яті жертв Голокосту заплановані презентаційні зустрічі команди Суспільного зі старшокласниками та молоддю.

Прем’єра на ютуб-каналі Суспільне Рівне відбудеться 27 січня о 12:00. Онлайн дивитися телеканал UA: РІВНЕ можна на сайті.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

У Кіровоградській області — це телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ та Українське радіо Кропивницький

Новини про регіон читайте на діджитал-платформах Суспільне Кропивницький:

Новини філії, телепрограму  та онлайн трансляції теле- та радіоефіру шукайте на сайті Суспільне Кропивницький.