«А хто навчить бабусю?» — проєкт про синергію поколінь на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

«А хто навчить бабусю?» — проєкт про синергію поколінь на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

17 січ. 2022

22 січня о 10:45 на регіональних телеканалах Суспільного стартує телепроєкт «А хто навчить бабусю?», де діти навчають дорослих користуватися сучасними технологіями. Програму втілила команда з Івано-Франківська в межах конкурсу «Створюй із Суспільним».

Читайте також: Переможці відбору «Створюй із Суспільним»: які проєкти втілять у 2022-му

Телеглядачі Суспільного разом із учасниками проєкту освоюватимуть корисні цифрові програми та навички, потрібні на щодень: діти навчатимуть бабусь та дідусів працювати за комп’ютером, комунікувати у месенджерах, створювати документи, купувати онлайн чи сплачувати комунальні послуги через інтернет. Команда проєкту розвіює найпопулярніші міфи про користування мережею і сучасними гаджетами, а ще — навчає, як уберегтися від онлайн-шахраїв.

Читайте також: Стартував конкурс на посади менеджерів та продюсерів філій Суспільного: перелік регіонів та документів

«А хто навчить бабусю?» став переможцем відкритого конкурсу «Створюй із Суспільним» у 2020 році. Проєкт реалізувала команда Наукового містечка «Нова Енергія». Прем’єра програми відбулася восени на діджитал-платформах Суспільне Карпати — ютуб-каналі та фейсбук-сторінці.  

«Цикл телепередач “А хто навчить бабусю?” для нас став логічним продовженням попереднього соціального проєкту нашого наукового містечка. Під час пандемії до нас звернулися активні та енергійні бабусі і дідусі з ГО “Ба і Ді Клуб” з проханням навчити їх користуватися сучасними месенджерами та засобами звʼязку на кшталт ZOOM, Google meet, адже вони зачинені у своїх домівках і не можуть спілкуватися між собою. Після успішно проведеного безкоштовного навчання для наших Ба і Ді виникла ідея створити такий телепроєкт, для того щоб привернути увагу людей старшого покоління до сучасних технологій, показати, що це можливо, і дуже полегшує життя, а у часи карантинів — його буквально рятує», — розповіла співзасновниця Наукового містечка «Нова Енергія», керівниця проєкту  «А хто навчить бабусю?» Ірина Дарвай. 

«”Нова енергія” – це команда молодих науковців, якою неможливо не захоплюватись. “А хто навчить бабусю?” – то вміле поєднання всіх поколінь навколо сучасної проблеми цифрової грамотності. Власне, навчання цій грамотності у легкій ігровій формі — і є змістом проєкту. І якщо в кадрі ми бачимо старших людей з онуками, то за кадром – молоді сценаристи, режисери, оператори і відеографи. Що всіх їх об’єднує? Бажання рости і розвиватись – незалежно від набутих знань, вмінь, років і досвіду. Мене цей проєкт справді захопив і зворушив. Маю сподівання, що телепроєкт із 24 серій, трансляція яких починається вже цієї суботи, знайде свою телеаудиторію і допоможе у вирішенні питань, пов’язаних із сучасними гаджетами. А ще – закохає у своїх головних героїв. Принаймні, зі мною їм таке вдалося», — каже продюсерка Суспільне Карпати Галина Держипільська.

Нагадаємо, «Створюй із Суспільним» — програма співпраці з локальними продакшенами, де через пітчинг ідей втілюють телевізійні проєкти для регіональних телеканалів Суспільного.

Mісцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

У Кіровоградській області — це телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ та Українське радіо Кропивницький

Новини про регіон читайте на діджитал-платформах Суспільне Кропивницький:

Новини філії, телепрограму  та онлайн трансляції теле- та радіоефіру шукайте на сайті Суспільне Кропивницький.