«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

19 лис. 2021

У неділю, 21 листопада, на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ,  вийде прямоефірний спецпроєкт «День Гідності», який готують команди мовника у всіх регіонах. Початок — о 16:30. 


«Хочеться, щоб спеціальний ефір об’єднав наших глядачів та занурив у мандрівку спогадами учасників Євромайдану. Глядачі побачать 22 включення з головних площ, меморіалів Небесній сотні та інших місць, які назавжди увійшли у історію Революції Гідності у вашому місті. Сподіваюсь, розмаїтий досвід учасників ефіру нагадає нам всім наскільки Революція Гідності стала важливою подією в житті кожного українця», — розповіла головна редакторка спеціального проекту Ірина Цибух. 

Читайте також: «Між життям та смертю» — новий документальний проєкт про медиків на Суспільному

Кореспонденти Суспільного включатимуться у прямий ефір з локацій, пов’язаних з Революцією гідності: зі скверів та площ, де розгорталися події у 2013-2014 роках, місць, де стояли блокпости, та храмів, де збирали волонтерську допомогу для учасників Майданів. Ведучим у київській студії спецпроєкту буде Олександр Єльцов, а з Майдану Незалежності в ефір вмикатиметься Світлана Стеценко. Головний режисер проєкту — Сергій Жулін. 

Читайте також: Фільм «Майдан. Шість літер нашої свободи» отримав нагороду на фестивалі у Європі

Волонтерка Інна Колпак разом із спецкореспонденткою Суспільного Кропивницький Вікторією Колосовою згадає, як почала допомагати військовим. У 2014 пані Інна, за освітою вчителька історії, стала активною учасницею Революції Гідності у Кропивницькому. Все почалось з намету на майдані, тепер її ініціатива переросла в громадський простір допомоги ветеранам АТО.

«Коли ми почули, що в Крим зайшли “зелені чоловічки” і...  я за фахом історик, і я вже зрозуміла, що буде відбуватися щось страшне, але я не думала, що це страшне затягнеться надовго і це буде така війна»— згадує Інна Колпак.

У 2019 році пані Інна з однодумцями організували громадський простір «КропХаб», основною метою якого було створення умов для комунікації ветеранів АТО  та надання їм психологічної допомоги.

«Раніше ми збирали кошти і проводили загальні акції, направлені на те, щоб нагадати, що йде війна і що треба допомагати, бо там чиїсь діти захищають наші родини,  — каже Інна Колпак.  — Зараз це більш просвітницькі акції про те, що ми українці, про те, що ми маємо розмовляти українською мовою, ми маємо культуру України нести по всьому світу. І в цьому дуже нам допомагають ветерани. Хто, як не вони, знають ціну незалежності, ціну дружби, ціну підтримки і життя».

Читайте також: «За покликом серця» — новий документально-історичний проєкт на Суспільному

Телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ можна дивитись і онлайн на сайті філії

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

У Кіровоградській області — це телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ та Українське радіо Кропивницький

Оперативні новини регіону шукайте на діджитал-платформах: