«Українською — вільно» — спецпроєкт команди Суспільного до 9 листопада

«Українською — вільно» — спецпроєкт команди Суспільного до 9 листопада

22 жов. 2021

У теле- і радіоефірі Суспільного Кропивницький дивіться й слухайте спецпроєкт «Українською — вільно». Це відео- та аудіорозповіді про людей, які вивчили українську мову. Усі вони зробили це свідомо, бо українська не була для них рідною, а цьогоріч кожен з героїв проєкту ще й долучиться до всеукраїнської акції із написання Радіодиктанту.

 Читайте також: Радіодиктант національної єдності на Суспільному: пишемо разом 9 листопада

Над проєктом працюють журналісти регіональних редакцій Українського радіо та телеканалів Суспільного. 

 «Це мотиваційний проєкт, в якому люди-не носії української мови своїм прикладом надихнуть слухачів та глядачів. Вони розповідають, як вивчили українську, які  труднощі в них виникали і як їм вдалося з ними впоратись. Якщо українську вивчила людина, яка не є носієм мови, то той, для кого ця мова рідна, може її легко й швидко вдосконалити й використовувати її не лише на роботі чи в держустановах, а в побуті, — розповіла виконавча продюсерка Українського радіо Юлія Шелудько. Історії “Українською — вільно” завершуються тим, що герої проєкту закликають писати Радіодиктант 9 листопада разом з Українським радіо. Це акція, яка єднає і закликає вдосконалювати свою українську, незалежно від того, на якому рівні ми нею спілкуємось».

На телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ проєкт «Українською — вільно» глядачі побачать між основними програмами з 25 жовтня.

 «"Українською вільно"  це яскраве підтвердження того, що вивчити мову "з нуля", якщо є бажання і внутрішня цінність, абсолютно можливо. І це може зробити будь-хто, незалежно від віку, статі, соціального статусу. Головне поважати Україну, її народ та його культуру. Такі історії надихають і глядача, і слухача Суспільного, і команду», — розповіла в.о. продюсерки Кропивницької філії Суспільного Яна Бабак.

Команда Суспільного у Кропивницькому до ефіру підготувала п’ять роликів. Їх героями стали іноземні студенти, громадський активіст, і відомий танцівник. Усіх об’єднала повага та любов до мови землі, на якій вони живуть.

Графічне оформлення для спецпроєкту «Українською — вільно» створила команда Суспільне Поділля. 

Читайте також: «Після фронту» — новий міжрегіональний радіопроєкт Суспільного

Нагадаємо, дивитись і слухати Суспільне Кропивницький можна і онлайн на сайті філії

Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. У Кіровоградській області — це телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ та Українське радіо Кропивницький

Оперативні новини регіону шукайте на діджитал-платформах: