«Іду за Вас» — нову виставу театру корифеїв покажуть на Суспільному

«Іду за Вас» — нову виставу театру корифеїв покажуть на Суспільному

11 жов. 2021

14 жовтня о 16:35 на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ і всіх регіональних телеканалах Суспільного покажуть виставу Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького   «Іду за Вас». Це нова вистава театру корифеїв, поставлена в жанрі документального театру. Прем’єра відбулася 23 серпня цього року.

«Надзвичайно важливо пам‘ятати, що війна триває, і з кожним днем зачіпає усе більше людських доль. У виставі чотири історії від людей, які попри власні трагічні спогади, вірять у перемогу і з усіх сил їй сприяють. Радіємо, що у День захисників і захисниць України, глядач Суспільного зможе побачити цю роботу нашого театру, і згадати про важливе», каже в.о. продюсерки Кропивницької філії Суспільного Яна Бабак.

Читайте також: Регіональні проєкти — на новому ютуб-каналі «Суспільне Країна»

Вистава створена на основі інтерв’ю чотирьох бійців 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго. У  ній залучені актори Ілля Литвиненко, Антон Адаменко, Ірина Ликова, Євген Скрипник, Режисер   Євген Курман. 

«Ми дуже старалися, щоб ніяким чином не забарвлювали цю інформацію емоційною подачею, ніякими трактуваннями, лише документально дотримуючись отої правди, яку ми отримали від цих воїнів, розповідає головний режисер театру ім. М.Л. Кропивницького Євген Курман. Акторам було складно. Їх до цього вчили, що треба весь час щось грати, фантазувати, зробити виразніше. Тут це заборонено»

У фінальній сцені актори зустрічаються зі своїми героями і глядачі мають можливість побачити захисників, чиї історії їм щойно розповіли. 

«У межах нашого спільного із театром та обласною радою спецпроєкту, 13 жовтня ми проведемо показ запису вистави для старшокласників Пантаївської школи-інтернату. Молодь має чітко формувати свої уявлення про війну, ворога, і відчувати гордість за наших захисників та захисниць», додає в.о. продюсерки Кропивницької філії Суспільного Яна Бабак.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. На Кіровоградщині це телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ і Українське радіо Кропивницький. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.