«Їхав грек» — мотоподорож Україною на Суспільному

«Їхав грек» — мотоподорож Україною на Суспільному

1 жов. 2021

Навесні 2022 року глядачі усіх регіональних телеканалів Суспільного, зокрема UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ, побачать тревел-шоу «Їхав грек», який переміг минулого року в конкурсі телепроєктів «Створюй із Суспільним». Цього місяця завершилося знімання програми та почався етап постпродакшену. 

Читайте також: «Створюй із Суспільним-2022» — завтра завершується приймання заявок

Назва нового проєкту від Visimka Production «Їхав грек» промовиста: мандрівник Олександр Худобін вирушає мотоциклом у доленосну подорож країною, під час якої глядачі проєкту переконаються: в Україні жити не менш цікаво, захопливо і перспективно, аніж у будь-якій іншій країні Європи. Грек, який надзвичайно любить Україну, під час своїх подорожей знайомитиме глядачів зі своїми старими друзями — представниками кількох національних спільнот, що живуть у різних регіонах країни, працюють на благо держави й зберігають традиції свого етносу.

Ведучий проєкту Олександр Худобін розповідає: «Маршрут, яким байкер мчатиме “від моря й до моря, а звідти — в гори”, буде захопливим як для мене, так і для глядачів, яким я передаватиму свої враження та емоції. Але це не просто “тревел”, яким би яскравим він не був. Ідея в тому, щоб зрозуміти, чим керуються люди різних національностей, які могли б жити деінде у Європі, але залишаються в Україні, виховують тут своїх дітей, вкладають сили у розбудову саме нашої держави? Мені, українському грекові, цікаво було знайти відповідь на це запитання для широкого загалу та й для себе самого — теж».

Читайте також: «Створюй із Суспільним» — це про взаємну повагу, — відгуки переможців конкурсу про співпрацю з мовником

Українець із грецьким корінням сам об’їхав пів світу на байку. Байк — не просто засіб пересування, а вірний друг його господаря. «Харлей» не тільки подорожує разом з Олександром, а й коментує усі події, які відбуваються в подорожі: реагує з гумором на різні ситуації, жаліється на дороги, або ж оцінює якісні траси — плачеться через несправності, радіє відпочинку, реагує на ціни на бензин. Проєкт буде насиченим. 

«Яскравий тревел, байкерська субкультура й гумор поєднуватимуться з трепетним ставленням до традицій нашого багатонаціонального народу. А пейзажі, смаки та враження контрастуватимуть із серйозним запитанням: «чи залишатися жити в Україні?», відповідь на яке обов’язково прийде. Вдячний усім героям, розкиданим долею по різних дивовижних місцях України. Люди, яких ви побачите у нашій подорожі, багато чого навчать нас — серйозного й смішного, потрібного й цікавого. А ще —  життєвої мудрості, яку ми, швидше за все, осягнемо лише на фінальних титрах», — каже Олександр Худобін.

Команда Visimka Production, яка реалізує цей проєкт, із Суспільним співпрацює вже півтора року, і за цей час встигла виготовити телевізійний проєкт «Візуальний код» та документальну стрічку про ромську спільноту «Невидима правда».

«16 вересня закінчився знімальний період нового проєкту, тревел-шоу “Їхав грек”, який ми подали на творчий конкурс від Суспільного, та отримали фінансування, за що безмежно вдячні комісії конкурсу, яка повірила в нас і в те, що ми можемо реалізувати цю ідею. Творчий конкурс від Суспільного — це чудова можливість українським продакшенам втілювати свої найкрутіші ідеї в реальність, отримувати фінансування та гарантований ефір вашого продукту. Хочеться також наголосити на тому, що продюсери Суспільного дуже зацікавлені у співпраці та в колаборації з продакшенами, тому робота з ними залишає виключно позитивні емоції. Порада — приходьте на творчі конкурси Суспільного, це чудова можливість реалізувати свій творчий потенціал!», — рекомендує Юрій Бойко, продюсер та співзасновник Visimka Production.

Триває приймання заявок на мистецький конкурс телепроєктів у межах програми «Створюй із Суспільним». Термін подання документів — до 30 вересня.

Запрошуємо взяти участь, якщо ви маєте цікаві ідеї щодо створення телевізійних програм про особливості локального дозвілля, історію регіону, розвиток та навчання представників громад, довкілля (флора та фауна регіону), рівність, доступність, різноманіття та сталий розвиток. 

«Створюй із Суспільним» — це відкритий відбір творчих проєктів для розміщення на регіональних телеканалах Суспільного. Програма «Створюй із Суспільним» розрахована на проєкти загальною вартістю реалізації від 50 000 до 1 000 000 грн на один проєкт. Реалізація проєктів планується у 2022 році.

Нагадаємо, минулого року на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» відібрали 68 проєктів: 29 телеглядачі Суспільного побачать до кінця року. Ще 39 проєктів команда Суспільного відібрала у довгий список. 

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.