«Провулиці»: історії людей, імена яких носять вулиці Кіровоградщини — подкаст Суспільного Кропивницький

«Провулиці»: історії людей, імена яких носять вулиці Кіровоградщини — подкаст Суспільного Кропивницький

26 сер. 2021

На Суспільному Кропивницький стартував подкаст «Провулиці». Це історії людей, на честь яких назвали вулиці Кіровоградщини. Кожен епізод — окрема історія про місцевих архітекторів, письменників, меценатів, військових, підприємців чи політиків. Розповідаємо, хто вони, що робили і чому їхні імена залишились на карті міст.

 Читайте також: «Створюй із Суспільним — 2022». Стартує відкритий відбір регіональних телепроєктів

«Подкасти надзвичайно зручні тим, що можна споживати корисну і цікаву інформацію, не відволікаючись від основного заняття — просто за кермом авто, їдучи у громадському транспорті чи готуючи вечерю, — каже в.о. Кропивницької філії Суспільного Яна Бабак. Подкасти можуть бути абсолютно різножанровими і більш вільними за форматом розмови, ніж, скажімо, радіопрограма, що має власну специфіку. Розмова у 20, 30, 40 хвилин сприймається абсолютно легко й доступно. Ми плануємо надалі напрацьовувати тематичне розмаїття, аби якомога більше слухачів змогли знайти подкаст собі до душі, й дізнатися щось нове про наш регіон».

Авторка проєкту — діджитал-фахівчиня Анастасія Ковальова — криворіжанка, у Кропивницькому навчалась у Центральноукраїнському педуніверситеті, цього літа отримала диплом. Тому разом зі слухачами вона відкриває для себе Кіровоградщину, знайомиться з відомими постатями. Каже, що «Провулиці» зможуть розширити знання жителів Кіровоградщини про людей, які зробили щось важливе для регіону, та зацікавити зробити свій вклад у розвиток міста та громади.

«Ми довіряємо авторці наших подкастів Анастасії Ковальовій цілком, бо вона багато їх слухає, їй подобається цей жанр. Вона не експериментує з формою, манерою подачі, а точно знає, що хоче від кінцевого продукту, — розказує керівниця діджитал-групи Суспільне Кропивницький Олена Демчак. —  Якщо трішки зазирнути за лаштунки підготовки подкастів на Суспільному Кропивницький, то скажу, що Настя підготувала цикл із економічної грамотності — простою мовою про складне. Але ми вирішили перший подкаст все ж присвятити Кіровоградщині. Настя відкривала для себе постаті особистостей, на честь яких названі вулиці, як людина, яка нещодавно переїхала у нове місто. Хоча, правду сказати, не багато й кропивничан про них знають, як свідчить опитування на вулицях». 

Читайте також: Чемпіонат світу-2021 з літнього біатлону — наживо на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

«Ми вже опублікували перший епізод про єлисаветградського архітектора Якова Паученка, — зазначає Анастасія Ковальова. — На підході другий — про військового з Бобринця Юрія Олефіренка, який загинув у зоні АТО, захистивши собою трьох бійців. Далі у подкасті з’являться розповіді про археологиню з Кіровоградщини Нінель Бокій, про міського голову Єлисаветграда Олександра Пашутіна, про письменницю Олену Журливу та Героя України Віктора Чміленка. Розкривати особистості та пояснити їхні вчинки мені допомагають запрошені гості. Це рідні та близькі моїх героїв, або люди, які вивчали їхні біографії».

 «Вмикайте і слухайте — Настя розповідає легко, цікаво та змістовно», — додає Олена Демчак. А вона це точно знає, бо допомагає Анастасії з монтажем.

Слухати подкасти Суспільного Кропивницький можна на:

 Soundcloud

Podcasts.google

Apple Podcasts 

Нагадаємо, регіональні Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільного мовлення.

На Кіровоградщині це телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ і Українське радіо Кропивницький. Стежити за всіма заходами і регіональними новинами Кіровоградщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Кропивницький у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.