«Незалежність єднає» — дивіться на всіх регіональних каналах Суспільного

«Незалежність єднає» — дивіться на всіх регіональних каналах Суспільного

18 сер. 2021

24 серпня о 16:00 (з повтором о 20:30) в ефірі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ дивіться святковий концерт «Незалежність єднає». До виробництва проєкту долучилися всі регіональні команди Суспільного. Вони знайшли унікальні місцеві гурти, які грають авторську музику. 

«Коли у нас з’явилась ідея об’єднати всі регіони в одному святковому концерті, ми навіть не уявляли, наскільки гарний результат ми отримаємо. Різноманіття музичних гуртів, стилів та жанрів на абсолютно унікальних місцевих локаціях зробило цей проєкт цікавим та розважальним одночасно. Дуже рекомендую дивитись, слухати і розповідати іншим, — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Для проєкту зняли 23 кліпи сучасних українських виконавців. Це і народна пісня, і рок, і кантрі. Кожен регіон вкладав у відео символи любові, боротьби та розвитку України. 

Обрані музичні гурти та виконавці неодноразово перемагали на конкурсах та фестивалях, багато з них часто відвідують з концертами передову або долучаються до волонтерських місій.

«У Кропивницькому кліп знімали о 4-й ранку. У команді ми навіть назвали це "еволюцією світанку". Згідно з концепцією, відео має презентувати найбільш впізнавані локації міста. Тому, очевидно, що ми обрали за основу обласний театр і театральну площу, площу Героїв Майдану, та площу перед міською радою, — розповідає в. о. продюсерки Кропивницької філії Суспільного Яна Бабак. —  А композиція "Полиньок" гурту Yelka, у свою чергу, прекрасно передає колорит та дух Кіровоградщини, як степового краю. Загалом, ідея такого міжрегіонального концерту — це витончений спосіб показати, як мистецтво може відображати регіональні особливості та їх культурні надбання. Це своєрідна листівка з привітаннями від Суспільного, адресована кожному українцю, у будь-якому куточку нашої держави».

Виконувала пісню Світлана Буланова, співзасновниця етнографічного проєкту «Баба Єлька», музичний супровід забезпечили гітарист Максим Величко та барабанщик Максим Діденко.

Детальніше про кліпи, що ввійшли у концерт «Незалежність єднає» читайте на сайтах регіональних філій Суспільного: Буковина, Вінниця, Волинь, Дніпро, Донбас, Житомир, Чернігів, Закарпаття, Запоріжжя, Карпати, Кропивницький, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Поділля, Черкаси.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.