Відверті розповіді про улюблену роботу — ютуб-проєкт Суспільного Кропивницький «Така робота»

Відверті розповіді про улюблену роботу — ютуб-проєкт Суспільного Кропивницький «Така робота»

12 сер. 2021

Діджитал-команда Кропивницького суспільного мовника підготувала для ютуб-каналу Суспільне Кропивницький проєкт «Така робота». У ньому розповідають про реалізованих в улюбленій професії креативних і талановитих містян. 

Герої проєкту працюють в соціальній сфері. Ми звертаємося до них, коли хочемо зробити красиву фотосесію або татуювання, спілкуємося з ними, коли сідаємо у тролейбус, чекаємо від них допомоги, коли йдемо до лікарні чи телефонуємо до редакції, щоб надати розголосу ситуації, що довгий час не вирішується. Авторка проєкту діджитал-фахівчиня Наталія Трішина вже зняла і змонтувала дев’ять епізодів проєкту, їх можна переглянути на ютуб-каналі, в інстаграмі чи телеграм-каналі Кропивницької філії Суспільного.


«Ми ставили собі за мету, аби у глядачів під час перегляду епізодів з’явилося відчуття, ніби вони спілкуються з близькою для них людиною і можуть почути відверту розповідь про особливості її роботи, зазначає Наталія Трішина. Ми впевнені, що ця інформація стане корисною для тих, хто тільки обирає свій життєвий шлях, або планує його змінити».

Проєкт має активний відгук у підписників. Під відео навіть розгортаються дискусії щодо важливості показаної професії. Найактивніше коментували інтерв’ю з фотографинею Дарією Желібою.

«Дівчину закидали гнівними повідомленнями в Фейсбуці лише після того, як ми виставили анонс програми, згадує авторка проєкту. — В якусь мить ми навіть хотіли закрити доступ до коментарів щодо цього випуску, але потім вирішили залишити все, як є. Напевно, більшість людей й досі не сприймають роботу фотографа або блогера за серйозну професію. Сподіваюсь, після перегляду «Такої роботи» хоча б частина з них змінить свою думку».

Секретами журналістики з нами поділилася Анастасія Дзюбак. Вона відверто розповіла про роботу «в полі», емоційні застереження, стереотипи, факапи та коментарі у соціальних мережах.

Запам’яталася авторці також двогодинна розмова з тату-майстром Сергієм Бондаренком.


«Коли монтувала випуск, хотіла залишити все, що записали, але треба було скорочувати до 30 хвилин — і це для мене було найболючішим. Тому що хлопець дуже цікавий і харизматичний. Але краще, як то кажуть, один раз побачити, ніж сто разів почути. Заходьте на наші сторінки, дивіться, коментуйте, нам важливі ваші відгуки», додає Наталія Трішина.

Діджитал-група Суспільного у Кропивницькому працює над розвитком інтернет-платформи. Журналісти і кореспонденти вивчають запити аудиторії, інструменти і формати роботи у соцмережах, щоб бути доступним, зрозумілим і авторитетним медіа для кожного жителя області, у будь-якій точці й у зручний час.

«Суспільне поступово рухається до втілення концепції digital first, коли найсвіжіші новини та найактуальніші проєкти завдяки цифровим платформам стануть ближчими до кожного користувача, каже виконувачка обов’язків продюсерки Суспільного у Кропивницькому Яна Бабак. Водночас, цифрові платформи вимагають розуміння специфіки контенту, адже не завжди телепрограма буде цікава користувачу Ютубу, бо вона створена з урахуванням потреб саме телеглядача. А тематичні спецпроєкти як «Така робота» успішно змагаються за увагу локального глядача, і, схоже, перемагають».

Авторка проєкту Наталія Трішина зазначає, що після перегляду відео проєкту, люди зголошуються стати його героями та розповісти про свою улюблену роботу. Тому, ймовірно, «Така робота» матиме продовження, команда готуватиме другий сезон.

Читайте також: Як створювати якісні й цікаві телепроєкти? Добірка навчальних програм від Академії суспільного мовлення

Нагадаємо, Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

На Кіровоградщині це телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ і Українське радіо Кропивницький. Стежити за всіма заходами і регіональними новинами Кіровоградщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Кропивницький у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.