Як кіоски стають нерухомістю – нова серія журналіських розслідувань «Під прицілом»

Як кіоски стають нерухомістю – нова серія журналіських розслідувань «Під прицілом»

28 лип. 2021

1 серпня о 19:45 на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ вийде четверта серія програми журналістських розслідувань «Під прицілом».

Читайте також: Триває підготовка до розбудови гіперлокальної мережі журналістів Суспільного

У четвертій серії нового сезону проєкту «Під прицілом» команда розслідувачів на чолі з Оленою Адаменко досліджує схеми обходу земельного аукціону в Сумах. Глядачі дізнаються, як торгові кіоски, літні майданчики та альтанки на березі річки перетворюються на капітальні споруди.

«У схемах перетворення МАФів на нерухомість фігурують відомі в області особи. Журналісти-розслідувачі підняли ці факти, віднайшли буцімто нерухомі об‘єкти, які в реальності виявлялись або кіоском, або пірсом, або туалетом. Знайшли і реєстраторів, які провели юридичні махінації. Щодо роботи правоохоронців, то далі відкриття кримінального провадження справа поки не пішла, й журналісти розповідають і про це», — говорить продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.    

Сумський проєкт «Під прицілом» став одним із шести, які були відібрані для реалізації на конкурсі «Створюй із Суспільним. Розслідування». У конкурсі брала участь досвідчена команда, яка добре зарекомендувала себе у співпраці з Суспільним два сезони поспіль.

Перші три серії новогго сезону  «Під прицілом» можна переглянути на ютуб-каналі Суспільне Суми:
Схема виводу прибутків із сумського заводу
Крах сумського заводу. Кримінальні каруселі

Нагадаємо, «Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах Суспільне мовлення. 1 грудня 2020 року вперше було оголошено відбір проєктів журналістських розслідувань.