Микола Чернотицький: Ми хочемо створити гіперлокальну мережу журналістів у регіонах

Микола Чернотицький: Ми хочемо створити гіперлокальну мережу журналістів у регіонах

5 лип. 2021

У четвер, 1 липня, голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький під час III пленуму Центрального комітету Профспілки працівників культури України заявив, що упродовж наступних чотирьох років Суспільний мовник планує створити мережу кореспондентів, які працюватимуть на рівні об’єднаної територіальної громади (далі — ОТГ) в регіонах.

«Ми продовжуємо розвивати регіональне мовлення відповідно до нашої концепції.  Упродовж чотирьох років хочемо створити в регіонах гіперлокальну мережу журналістів-відеографів, які працюватимуть на рівні ОТГ. Наше завдання — не допустити “білих плям” на мапі України щодо отримання повноцінної та об’єктивної інформації на рівні громад. Пілотний проєкт, який наразі підтримується донорами, ми будемо запускати в трьох областях: Харківській, Сумській та Чернігівській. Після “пілоту” прийматимемо управлінські рішення з розширення мережі», — заявив Микола Чернотицький.

Голова правління Суспільного додав, що реалізація проєкту неможлива без повноцінного фінансування Суспільного мовника відповідно до Закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», що складає 0,2% від державного бюджету.

«Не може бути й мови про якісний контент чи, наприклад, про підвищення заробітної плати нашим працівникам на рівні середньоринкових, коли діяльність мовника профінансована частково, як це було у 2018 році. Це звичайна економіка», — підкреслив Микола Чернотицький, нагадавши про впровадження грейдингової системи оплати праці та сприяння у цьому, зокрема, Профспілки працівників культури України.

Серед інших питань, які обговорювали на зустрічі, — важливість розвитку Суспільного мовлення як найбільшого незалежного медіа України, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Фото — Володимир Шевчук