Шістьох з вісьмох дітей з села Осикувате Кропивницького району мати забрала з лікарні серед ночі.

16:07, 19 лис. 2019
 
Шістьох з вісьмох дітей з села Осикувате Кропивницького району мати забрала з лікарні серед ночі.

Шістьох з вісьмох дітей з села Осикувате Кропивницького району,  які два з половиною тижні жили  без батьків,  мати забрала з лікарні серед ночі.

Суспільному про це телефоном розповів начальник відділу ювенальної превенції області Сергій Бочарніков. За його словами,  діти перебувають із бабусею. Коментує телефоном, бо перебуває у відрядженні.

За словами начальниці служби у справах дітей Кропивницької райдержадміністрації  Світлани Черненко, двоє дітей:  п’яти та шести років перебувають в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації.

Журналіст Суспільного зателефонували матері дітей. Запис розмови вона заборонила давати в ефір. Розповіла, що забрала дітей із лікарні, бо вони не хотіли, аби їх відправили в різні  заклади. Нині шестеро дітей із нею. Сказала, що залишила їх на два тижні, бо їздила шукати старшого сина. Завтра жінка збирається їхати до служби у справах захисту дітей Кропивницької райдержадміністрації.

Нагадаємо, 7 листопада працівники ювенальної превенції області із села  Осикувате Кропивницького району забрали вісьмох дітей в дитяче  відділення  Кропивницької районної лікарні. Вони два з половиною тижні жили самі – у холодній хаті та без їжі.  Про це Суспільному розповів  начальник відділу ювенальної превенції області Сергій Бочарніков. До поліції директорка школи Ольга Буряк звернулася через те, що семеро дітей з цієї родини  два тижні не відвідували школу. Мати не реагувала на дзвінки.