Перша в Україні книга про життя музичних діячів Кароля Шимановського, Фелікса Блуменфельда та Генріха Нейгауза з’явилася в Кіровоградській області

11:10, 10 жов. 2019
 
Перша в Україні книга  про життя музичних діячів Кароля Шимановського, Фелікса Блуменфельда та Генріха Нейгауза з’явилася в  Кіровоградській області

Перша в Україні книга  про життя трьох музичних діячів Кароля Шимановського, Фелікса Блуменфельда та Генріха Нейгауза з’явилася в Кіровоградській області.

Це спільна робота понад 30-ти авторів з семи країн світу - розповів її редактор та співавтор Олександр Полячок.

Книга має 700 сторінок. В ній – півтори сотні фотографій з життя музикантів. Видана книга накладом 300  примірників за гроші Українського культурного фонду та об’єднання поляків «Полонія» імені Кароля Шимановського. Друк обійшовся у  120 тисяч гривень – розповів Олександр Полячок.  Видання розішлють по всій Україні , в області  залишать не більше 15 примірників. Олександр Полячок говорить  - книгу не продаватимуть.   

Фелікс Блуменфельд — композитор, педагог та диригент. Народився в селі Ковалівка Херсонської губернії. Нині це територія Кропивницького. Створив майже 100  фортепіанних творів і та 50 романсів. Ка́роль Шимано́вський - польський композитор, піаніст, педагог. Народився у селі Тимошівка, нині Кам’янського району Черкаської області. Навчався у музичній школі Густава Нейгауза в Єлисаветграді, нині Кропивницький. Піаніст Ге́нріх Нейга́уз народився у 1888 році у Єлисаветграді.