КРОПИВНИЦЬКИЙ — проєкт #Звіти_наживокерівник департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольга Довжук

3 жов. 11:15


У галузі ЖКГ працює більше 5 тисяч осіб. Середня зарплата – 7,7 тис грн.. в місяць.

100 місць в області забезпечені водовідведенням та водопостачанням. В області реалізується 6 проектів, які фінансуються за рахунок коштів Світового банку. В рамках проекту біли придбані: техніка, лабораторне обладнання; ведуться роботи по відновленню мереж у м. Кропивницький; проводяться роботи по проекту реконструкції каналізаційної насосної станції.

Головний проект – реконструкція Дніпровської водоочисної станції – у стані старту. Вже проведено тендер, укладена угода і розпочалися проектувальні роботи.

Йде реформа управління багатоквартирним жилим фондом. Сьогодні тарифи на утримання житла і прибудинкової території не встановлюються. Мешканці на договірних засадах складають угоду з управляючими компаніями.

1361 будинок мають управителів багатоквартирним житловим фондом.

Маємо 394 об’єднання співвласників, які утримують 453 житлових будинків.

Потужний фінансовий ресурс спрямовується на капітальний ремонт житлового фонду. Це 51 млн. грн..

101,1 млн. грн.. буде спрямований на структуру ЖКГ.

86,3 млн. грн. – фінансова підтримка підприємствам.

10.9 млн. грн.. – розвиток самих підприємств.

3,8 млн. грн.. – відшкодування різниці в тарифах.

Програма у сфері житлового господарства продовжується: за рук освітлення вулично – дорожньої мережі  збільшилося на 2,1% - це 238,4 км.

76% від загальної кількості світло точок – енергозберігаючі. Знижується вартість утримання таких світло точок. Кількість їх за останній рік збільшилася на 8,3 %.

Вартість утримання житла у Кропивницькому від 2-3 грн. ті, хто перейшов на управління і ОСББ платять від 5-6 грн. за квадратний метр.

З питань сміттєзвалища у м. Кропивницький.

За останній рік орендар вжив досить суттєвих заходів, щодо поліпшення стану сміттєзвалища.  По-перше, воно змінилося у розмірі, по-друге, вони зробили газову установку, яка буде виробляти електроенергію, також встановлена установка з сортування сміття.

ОТГ зустрічають зиму: частина громад придбали грейдери з чистки снігу, долучилися до програми енергоефективності …

До початку опалювального сезону мешканці забезпечили більше ніж 100% оплати. Субсидії, які вони отримують живими коштами, мешканці спрямовують на оплату.

Збільшення тарифів на воду.

Зростання відбулося, враховуючи інфляцію ( більше 9% за рік). Тому,  підвищення тарифу  на 13,1% - це з урахуванням  зростання електроенергії та % інфляції.

Кредитний ресурс.

Кошти були направлені на: Світловодський  ДВС, водопроводно-насосні станції, каналізаційно-насосні станції, заміна обладнання, заміна водоводу, в Кропивницькому – заміна магістральних мереж.

Загальнодержавна програма «Питна вода».

Програма не передбачає прокладання і будівництво нових систем централізованого водопостачання. Вона спрямована на покращення якості питної води.

Інші випуски
Більше відео