Олег Рибальченко,директор департаменту охорони здоров’я КОДА

12 вер. 13:41


3:08 – останній рік був присвячений змінам в охороні здоров’я. Нам вдалося змінити первинну медико-санітарну допомогу.

3:52 – за останній рік нам вдалося провести реконструкцію ургентної операційної в обласній лікарні. Зараз відбувається будівництво єдиної диспетчерської  служби медичної екстреної допомоги; було відремонтовано операційне відділення онкологічного центру.

5:10 – в цьому році був зроблений акцент на сільську медицину, введено в експлуатацію 18 нових амбулаторій. Ми першими в Україні це зробили. 50 автомобілів було вручено сільським амбулаторіям.

13:37 -  сімейні лікарі не виходять на дім до людей, якщо він знаходиться в недосяжності від вашого місцезнаходження.  На сьогоднішній день лікар самостійно приймає рішення: чи забов»язаний він відвідувати вас, чи ні… якщо пацієнт вибирає лікаря не за своєю дільницею, то лікар фізично не зможе всіх відвідати.

16:29 – хвороба Паркінсона. Декілька місяців не виписують ліків.

17:32 –  питання до органів місцевого самоврядування. Нажаль, воно питання не вирішено, немає фінансування. Той ресурс, що виділяє м. Кропивницький на забезпечення цих пацієнтів забезпечує лише потреби інвалідів, частково чорнобильців.  Забезпечення пацієнтів хворих на Паркінсон носить безсистемних характер.

18:58 – Кіровоградщина займає перше місце по онкозахворюванням. Що робить департамент охорони здоров’я, щоб змінити ситуацію? 

20:02 – з приводу ранньої діагностики у нас побудована система центрів ранньої діагностики. Ми залучаємо достатньо фінансування з обласного і державного рівня. Взагалі, ця проблема може бути вирішена за 100% фінансування, за принципом страхового фінансування. Це питання державної регулятивної політики.

34:00 – про борги держави перед медпрацівниками.  Місцеві території дофінансували медпрацівників, а в м. Кропивницькому цього не відбулося . не вдалося 100% закрити питання, т.я. чекаємо на державну допомогу.

39:00 – що робити пацієнтам, коли сімейний лікар находиться у відпустці? Це питання вирішує адміністрація того закладу, де працює лікар.

Інші випуски
Більше відео