#Звіти_наживо — Кіровоградська філія Суспільного підбиває підсумки року

#Звіти_наживо — Кіровоградська філія Суспільного підбиває підсумки року

22 гру. 2018

Цього тижня у ефір регіональних філій Суспільного вийшла фінальна цьогоріч – десята програма #Звітів_наживо. На каналі «Кіровоград» і UA: Українське радіо Кропивницький мав звітувати Андрій Райкович, міський голова Кропивницького. Через хворобу Андрія Райковича ефір  було скасовано.

#Звіти_наживо – це всеукраїнський проект ГР «ЧЕСНО» і UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ, покликаний змінити застарілі принципи звітування представників влади на місцях. Проект має на меті показати глядачеві ефективність чи неефективність роботи представників місцевої влади, створити майданчик для здорової дискусії та надати живий зворотний зв’язок діям посадовців.

У ефір каналу «Кіровоград» вийшли дев’ять програм #Звіти_наживо. У студії Кіровоградського Суспільного про результати своєї роботи чи вирішення місцевої кризової ситуації вже звітували Секретар міської ради Кропивницького, керівники профільних департаментів ОДА та їхні заступники, керівниця департаменту міської ради, очільник ОТГ.

Всі  заплановані програми відбулися. Телефон ефіру ніколи не мовчав.

«Це не умовний звіт, а жива бесіда, до якої може долучитися аудиторія. Це реальний інструмент контролю, - каже продюсерка Кіровоградської філії Суспільного Олена Кваша. -   Вважаю, що проект має продовжити свою роботу. Він дає можливість отримати довіру глядача та розуміння від посадовців, що їхня діяльність під системним моніторингом Суспільного в інтересах громади».

Кожен випуск має чітку структуру, що включає визначення теми, візитку, п’ятихвилинний звіт запрошеного гостя, інтерв’ю, сюжет про топ-проблему, обговорення теми за участю експертів та запрошених у студію журналістів інших видань та телеканалів. Жителі регіону долучаються до обговорення, зателефонувавши під час прямого ефіру у студію, або поставивши своє запитання на сторінці каналу Кіровоград у  Facebook.

Андрій Табалов, Секретар міської ради Кропивницького, учасник першої програми #Звіти_наживо, зазначає: «Команда регіональної філії створила майданчик не лише для проведення звіту, а й для активного діалогу з жителями міста та області, для обміну думками та поштовху для прийняття рішень на користь громади».

На думку продюсерки Суспільного мовлення у Кропивницькому Олени Кваші, найбільш активними були ефіри з питань оздоровлення та житлово-комунального господарства. Динамічна і змістовна дискусія, значна кількість питань від глядачів та слухачів  свідчили про актуальність обраної теми.

Дмитру Кобцю, ведучому #Звітів_наживо,  найбільше запам’ятався випуск про освіту.  Там було багато контраверсійних питань на рівні місто-область. Дмитро вважає, що проект має потребу оновлення, ревізії обов’язкових елементів, які іноді не спрацьовують та підсилення технічної спроможності.

«Звісно, хочеться видавати глядачеві не лише змістовний продукт, але й технологічно цікавий. Є бажання професійно зростати. Щось нове дізнаюсь і пробую використовувати в процесі підготовки програм», - додає Андрій Погребняк, відеограф проекту.

«Проект «Звіти» став новим досвідом для  нашої команди суспільно-політичного мовлення. Цей проект мав пройти випробування довірою. Нам мали розпочати довіряти як учасники звітів, так і експертне середовище, колеги-журналісти. Для цього ми мали зробити одну просту і складну річ - продемонструвати якісну роботу за стандартами, неупередженість та високий рівень компетентності у питаннях з різних сфер: від економіки до соціальної політики регіонального рівня. Команда впоралась», – підсумувала продюсерка Кіровоградської філії Суспільного Олена Кваша.



Нагадаємо, перший випуск #Звітів_наживо в ефір регіональних філій вийшов 23 березня 2017 року.