UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ покаже виставу пам’яті Василя Сліпака

UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ покаже виставу пам’яті Василя Сліпака

13 жов. 2020

14 жовтня до Дня захисника України Суспільний мовник покаже відеоверсію моновистави пам’яті Василя Сліпака — українського оперного співака світової слави, який загинув у війні на Донбасі.

Моновиставу під назвою «Отвєтка@ua» створив два роки тому запорізький театр-лабораторія «VIE», режисерка-постановниця — Наталія Мостопалова-Гапчинська. В основі театральної постанови — п’єса Неди Нежданої. У центрі сюжету — історія кохання. Вона любила його, мріяла про весілля, приїжджала до нього в Париж. Вона захоплювалася тим, як він співає, а він обрав війну. І загинув. У її сина мають бути його очі. Це — ії «отвєтка» за його смерть.

Читайте також: До Дня захисника України UA: ПЕРШИЙ покаже тематичні фільми й програми

У головній ролі — актриса театру «VIE» Ганна Міронова.

Виставу «Отвєтка@ua» зняли журналісти UA: ЗАПОРІЖЖЯ, її покаже UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ та усі філії Суспільного.

«“Отвєтка" театру-лабораторії «VIE» — вистава, яка збирає незмінні аншлаги. Спектакль не стільки про війну, скільки про її наслідки, а також про те, наскільки тісний цей світ і як добре спрацьовує закон бумеранга. «Отвєтка» — це жіноча розповідь, але я бачила сльози на очах чоловіків, які дивилися виставу. Ми шукали можливості показати виставу телеглядачам усієї країни, адже це актуальна тема, це про сьогодення й про майбутнє», — прокоментувала продюсерка UA: ЗАПОРІЖЖЯ Наталія Андреєва.

Дивіться відеоверсію вистави театру-лабораторії «VIE» «Отвєтка@ua» 14 жовтня о 21:35 в ефірі регіональних філій Суспільного.