У мережі набирає обертів флешмоб

У мережі набирає обертів флешмоб "Я підтримую Суспільне"

2 лис. 2018

«Колеги, наша команда – телевізійники і радійники Суспільного Кіровоградщини – закликає долучитися до флешмобу на підтримку дофінансування Суспільного мовника України! Ставте рамку, візуалізуємо скільки нас!» – такими словами до підписників звернулась продюсерка Кіровоградської філії Суспільного Олена Кваша, єдиного українського мовника, що працює для громади і не є комерційним. Проте саме брак коштів стає на заваді розвитку Суспільного мовлення в Україні.

Попри те, що в законі “Про суспільне телебачення та радіомовлення в Україні” чітко визначено бюджет суспільного мовника, у 2018 році ПАТ “НСТУ” отримало половину передбаченої законом суми. У проекті Держбюджету на 2019 рік заплановано скоротити річний бюджет Суспільного до 1 млрд грн, тобто на 45%.

«Наш шлях розпочався непросто — із шоковими заходами з оптимізації штатів, із навчаннями, з відсутністю техніки, і ще багато з чим. І головне – з обіцянками підтримки від урядовців, – пише Олена Кваша. – Так от: люди, які роблять українське суспільне мовлення, – достойні поваги. Я не хочу, щоб їх труд загинув. Я їх поважаю і вірю в їхню спроможність».

Флешмоб у регіоні підхопили швидко. Наразі участь у ньому взяли близько тисячі користувачів Фейсбуку: громадські діячі, лікарі, вчителі, спортсмени, художники, співаки, викладачі вищої школи, волонтери та доброчинці, студенти та колеги-журналісти. Крім візуальної підтримки, шляхом публікації рамки «Я підтримую Суспільне», люди висловлюють і своє ставлення до Суспільного мовлення в Україні.

Громадська активістка Ірина Ткаченко, координаторка проектів агенції сталого розвитку “Хмарочос” підтримує Суспільне, «бо є якісний контент, постійна медійна підтримка соціальних ініціатив».

«Я вважаю, що сьогодні, коли країна у стані війни, ми намагаємось зберегти цілісність держави, регіон не може існувати без україноорієнтованого, незалежного мовника. ПІДТРИМУЮ СВОЄ, РІДНЕ!!! Дуже вдячна всій команді нашого регіонального мовника за те, що зробили і робите! Друзі, ви найкращі!!!» – пише співачка, Світлана Буланова, авторка фольклорно-експедиційного проекту “Баба Єлька”, учасниця проекту «Своя земля». 50 серій цього проекту знято у Полтавській, Харківській, Кіровоградській, Херсонській і Закарпатській філіях Суспільного та на UA: ПЕРШИЙ, наразі ці випуски транслюють в ефірі всіх регіональних мовників.

«Я підтримую вас і хочу, щоб ви були сильними й самодостатніми, креативними й цікавими! Поважаю і довіряю!» – під фото з рамкою написала волонтерка Вікторія Касьянова.

Нагадаємо, понад сотня громадських організацій з усієї країни оприлюднили відкриті листи до Уряду України та Верховної Ради України з вимогою дофінансувати Суспільне.