Жінки на місцевих виборах-2020: онлайн-дискусія на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

Жінки на місцевих виборах-2020: онлайн-дискусія на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

4 вер. 2020

4 вересня на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ відбулась онлайн-дискусія «Жінки на місцевих виборах 2020. Квоти і виборчі правила». Дискусію провели в межах виставки «Музей виборочого трешу», яку експонують у приміщенні Кропивницької філії Суспільного.

Цього року для всіх учасників перегонів обов’язковою умовою є дотримання гендерних квот. Якщо у списку партії замало жінок — його не зареєструють. Як такі зміни вплинуть на місцевий політикум, чи гарантують квоти рівність, як боротись зі стереотипами —  це обговорили учасники дискусії. Розмову можна переглянути на ютуб-каналі Суспільного Кропивницький.

У дискусії взяли участь політологиня, журналістка Суспільного Яна Бабак, депутатка Кіровоградської обласної ради Ірина Чемерис, депутатка міської ради Кропивницького Валентина Яремчук, головна редакторка сайту «Жінки - це 50% успіху України» Леся Ганжа та координаторка Руху ЧЕСНО Віта Думанська

«На базі нашого відділення виставки «Музей виборочого трешу» ми розпочали, як і планували, серію просвітницьких заходів. Стартували з жіночого питання в політиці  розбирались у тенденціях, говорили про квоти, рівень залучення жінок у політичні процеси, розповідає продюсерка Кропивницької філії Суспільного Олена Кваша. Колеги з Руху ЧЕСНО нас підтримали і сприяли в пошуку спікерок та участі в дискусії. Захід відбувся онлайн, переглянути дискусію можна на нашій діджитал-платформі. Маємо за планом ще два заходи в такому ж форматі. У п’ятницю о 16.00  плануємо розказати про перші вибори, які проходили на Кіровоградщині вже в Незалежній Україні».

Нагадаємо, 28 серпня у Кропивницькій філії Суспільного відкрили виставку експонатів із підкупу виборців, чорного піару та політичної реклами «Музей виборчого трешу». Подібні виставки, організовані Рухом ЧЕСНО,  цьогоріч розгорнуто у восьми містах України.