#Звіти_наживо на телеканалі

#Звіти_наживо на телеканалі "Кіровоград": готовність до опалювального сезону

23 жов. 2018

У п’ятницю 19 жовтня, о 19:20 на UA: Суспільне мовлення в партнерстві з Громадським рухом ЧЕСНО вийшов у ефір восьмий випуск всеукраїнського медіа-проекту #Звіти_наживо, покликаного змінити застарілий формат звітування посадовців на інтерактивне інтерв’ю у прямому ефірі.
На телеканалі "Кіровоград" гостем студії стала директор Департаменту ЖКГ Кіровоградської ОДА Ольга Довжук.
Чиновниця відзвітувала про результати роботи протягом періоду опалювальних канікул, розповіла про старт опалювального сезону в умовах порівняно теплої осені, рівень заборгованості населення за теплопостачання та відповіла на запитання громадян та журналістів.
Понад 50% котелень області вже почали свою роботу – повідомила Ольга Довжук в ефірі #Звітів_наживо. Вона підкреслила, що обласна влада готова до початку опалювального сезону. У свою чергу мешканці повинні вчасно розрахуватись за спожиті комунальні послуги або звернутись до управлінь соцзахисту щодо реструктуризації боргів або отримання субсидій. Чиновниця нагадала, що номінації на газ залежать від стану розрахунків за спожиті послуги, а не від ціни на газ.
За словами Ольги Довжук, КП «Кіровоградтепло» ще не отримало номінацій на газ від НАК «Нафтогаз України». Причина у відсутності гарантій від банківської установи про реструктуризацію боргів підприємства.
Обговорювали під час ефіру і тему тарифів на опалення та борги підприємств, що подають теплоносії споживачам, ризики старту опалювального сезону, заходи і програми з тепломодернізації багатоквартирних будинків. Торкнулись і роботи органів самоврядування у напрямі організації забезпечення житлово-комунальними послугами громадян.
Багато питань, що ставили чиновниці стосувались водопостачання.
Вода ОКП «Дніпро-Кіровоград» за 34 показниками відповідає нормативам - повідомила директор Департаменту ЖКГ Кіровоградської ОДА Ольга Довжук. Дослідження якості питної води постійно проводять працівники Держпродспоживслужби. У 2020 році кількість показників для перевірки має збільшитись до 54.
Долучилися до обговорення проблем у сфері житлово-комунальних послуг і кіровоградські журналісти. Запитували про програму "Питна вода", стан тепломереж у області, можливість і доцільності їх модернізації, спроможність комунальних підприємств забезпечити якісне надання послуг ЖКГ та прозорість цих комунальних підприємств.
"Ефір з цієї тематики очікувано був «гарячим». Ольга Довжук надала вичерпний звіт про роботу галузі у сфері підготовки до зими. Особлива увага була приділена питанням погашення боргів місцевих теплопостачальних підприємств, оскільки від цього залежить своєчасність і повнота послуг населенню. Громадськість також цікавили питання підвищення тарифів на воду, реалізація програм державних і обласних. Участь директорки департаменту оцінюю високо і вдячна за конструктивний діалог і готовність до співпраці» - зазначила продюсерка Кіровоградської філії Суспільного - Олена Кваша.
Переглянути запис ефіру восьмого випуску #Звітів_наживо можна на нашому YouTube каналі:


Завдання суспільного мовника — створити майданчик для дискусій, залучити громаду до обговорення важливих для регіону питань, аби пересічні українці змогли вимагати виконання обіцянок у своїх обранців.
Тож, такі інтерактивні звіти заплановані щомісяця до кінця року за актуальними на цей час темами:

Листопад — бюджети міст
Грудень — звіти мерів обласних центрів за 2018 рік.