Проблеми, озвучені в фільмі «Сто років ізоляції», обговорять в ефірі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

Проблеми, озвучені в фільмі «Сто років ізоляції», обговорять в ефірі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

13 лип. 2020

У понеділок, 13 липня, о 18:00 в ефірі телеканалу UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ покажуть фільм-розслідування «Сто років ізоляції». Після стрічки, о 19:20 у вечірньому проєкті «Тема дня», обговорять проблеми психіатричних лікарень і психоневрологічних інтернатів у регіоні.

«Сто років ізоляції» — фільм-розслідування команди Суспільного. Прем’єра на UA: ПЕРШИЙ відбулася 30 червня. Стрічка показує зсередини систему психіатричних лікарень і психоневрологічних інтернатів. Журналісти викривають головну причину тривалого перебування пацієнтів у психіатричних лікарнях. 

 Читайте також: Повертаємо повагу до інституту виборів — Суспільне підтримує проєкт Руху ЧЕСНО

«Психіатрична система Кіровоградщини навряд чи відрізняється від національної. У нас такі самі лікарні та інтернати. У нас так само «лікують» людей за ще радянськими протоколами і годують ще за тими ж нормами. Час від часу на Суспільному ми розповідаємо про долі самотніх літніх людей, які за дивних обставин опиняються у психіатричній лікарні проти своєї волі, а в цей час шахраї перепродують їхнє житло по третьому колу, — каже ведучий програми «Тема дня» на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Дмитро Кобець. — Головний лікар обласної психіатричної лікарні та голова департаменту охорони здоров’я будуть дивитись фільм «Сто років ізоляції» разом із командою «Тема дня». І потім ми говоритимемо про проблеми і зміни у системі. Сподіваюсь, відверто».

Ефір, присвячений роботі психіатричних закладів, можна дивитись і онлайн на сайті Кропивницької філії Суспільного.

Нагадаємо, упродовж цього року Суспільне впроваджує Концепцію регіонального мовлення на 2020–2021 роки, за якою всі філії працюватимуть як єдина міжрегіональна платформа.