UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ покаже відеоекскурсії до 60-річчя телебачення

UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ покаже відеоекскурсії до 60-річчя телебачення

16 кві. 2020

16 квітня телебаченню Кропивницького виповнюється 60 років. Команда UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ підготувала екскурсійні відеоролики, щоб навіть в умовах карантину тримати тісний зв’язок з аудиторією і розповісти про телебачення зсередини.

«Карантин не привід зупинити спілкування. Ми змінили форму роботи, але пріоритет залишається незмінним збереження історії і рух вперед, — розповідає продюсерка Кропивницької філії Суспільного Олена Кваша. - Всім, хто дотичний до створення обласного телевізійного мовлення в регіоні — безмежна вдячність за роботу і відданість справі. Ми цінуємо внесок кожного. Сучасність також ставить перед мовником подекуди не прості завдання, але ми пам’ятаємо про головне — в першу чергу, працюємо для нашого глядача».

Менеджер філії Костянтин Карпов прийшов працювати на Кіровоградське телебачення у 1982 році, каже, технології і вимоги міняються, але незмінним є бажання команди добре робити свою роботу, всебічно інформувати громаду: «За 38 років я працював з багатьма високопрофесійними журналістами, операторами і інженерно-технічними працівниками. І кожен з них зробив свій значний особистий внесок у розвиток телебачення і радіо Кіровоградщини, присвятивши більшу частину свого життя улюбленій справі. З особливою вдячністю сьогодні ми вітаємо наших ветеранів, на жаль, лише телефоном. Зібратись разом, як планували, з причин карантинних заходів, не вийде. Але кожного пам’ятаємо і шануємо. Теперішня команда Кропивницької філії, поповнена молодими кадрами, працює самовіддано і сміливо, розділяючи цінності Суспільного мовлення. В умовах всеукраїнського карантину ми прагнемо не зупинятись і бути доступними на всіх наявних платформах — радіо, телебачення, діджитал».

Поки епідемічна ситуація не дозволяє відновити зустрічі з аудиторією, команда до ювілейної дати створила три ролики-відеоекскурсії. Їх покажуть у програмі «Ранкова кава» та запропонують до перегляду користувачам фейсбук-сторінки філії.

«Робили ми цей проєкт і для глядачів, і для ветеранів телебачення, адже багато хто з них є активними користувачами соціальної мережі і підписані на сторінку UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ», - зазначає Олена Кваша.

«Ми стисло розповіли про те, де були раніше розташовані приміщення для радіо і телероботи, показали експонати музейної виставки останніх шістдесяти років, побували в студіях «Радіомайдану», «Радіодня», «Ранкової кави», «Теми дня», «День за днем», центральній апаратній, апаратно-студійному блоці, ньюзрумі, — розповідає редактор UA: Українське радіо Кропивницький і ведучий відеоекскурсій Василь Левицький. - Таким чином ми намагалися представити життя телерадіокомпанії зсередини, зробити його якомога ближчим до слухачів і глядачів; також запросили всіх творити разом з нами спільний літопис краю на Суспільному Кропивницького».

Знімав ролики Ярослав Безущенко, а режисером стала Вікторія Колосова, редакторка ранкового проєкту UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ.

«Ми створили «легкі» ролики, хочемо показати телебачення за кадром. Сподіваюсь, це дозволить нашим глядачам зрозуміти, як ми працюємо, зацікавить контентом Суспільного. Віримо, що попереду ще багато нових проєктів і хороших подій», — каже Вікторія Колосова.

Наразі триває робота над розширенням експозиції телерадіомузею, збираються і упорядковуються публікації про компанію. У моніторингу відрізок довжиною десять років. До цієї роботи долучаються співробітники, волонтери, журналісти.

«60 років — це красива дата і нагадування про історію. Але водночас — в телевізійній справі все ж таки, вік не головне. Головне — любов до своєї роботи, самовдосконалення, невпинний рух вперед», - упевнена Олена Кваша.

Для довідки: Кіровоградське обласне телебачення вперше вийшло в ефір 16 квітня 1960 року. Телевізійний сигнал транслювався у радіусі 30 кілометрів і був доступний тільки 25% населення області. Кіровоград був другим в Україні по впровадженню кольорового мовлення, студія використовувала телевізійну апаратуру Кіровоградського заводу радіовиробів. Передачі у кольорі почали виходити у 1976 році. У січні 2017 року Кіровоградське телебачення стало частиною Суспільного мовлення України.