Відзнаки “У фокусі добра” вручили у Кропивницькому

Відзнаки “У фокусі добра” вручили у Кропивницькому

27 січ. 2020

24 січня у Кропивницькому вручили відзнаку «У фокусі добра». Відзнака започаткована колективом Кропивницької філії Суспільного. Перше нагородження відбулось у лютому 2019 року. Переможців обирають у семи номінаціях.


«Ми відстежили, що майже кожного дня у наших ефірах відбувається спілкування з людьми, які мають проєкти у різних сферах діяльності, це достойні люди та суперкласні проєкти, — розповідає продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша. —  Ми подумали, що було б добре мати можливість сказати їм «дякую» не тільки у форматі нашого ефірного спілкування, а й вручити їм відзнаку від нас».


За словами Олени Кваші, головною ідеєю цьогорічної відзнаки  «У фокусі добра» було єднання – єднання заради розвитку: «Формула єднання зусиль – про це говорили ми і наші переможці, номінанти, гості».

Пропозиції по номінуванню на відзнаку «У фокусі добра» збирали на фейсбук-сторінці UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ. Переможців обирала редакційна рада регіональної філії Суспільного.



«У попередньому голосуванні на фейсбук-сторінці ми цьогоріч отримали більш як 400 коментарів. Мене тішить те, що люди цікавляться нашим проєктом і хочуть брати у ньому участь», —  розповіла лінійна продюсерка UA: Українське радіо Кропивницький Наталія Потєєва.

«Ми говоримо про громадські ініціативи — додає Олена Кваша. —  Мені здається, що подібні знаки уваги підтримують тих людей, які за свої ініціативи не отримають заробітної плати. Завжди приємно якщо хтось помічає твою роботу, що не направлена на бізнесові інтереси, а є бажанням щось змінювати у громаді. Своєю відзнакою ми вирішили їм сказати — ви не одні! У вас є команда. Ви можете на неї розраховувати. А для наших глядачів, слухачів, читачів, друзів у цього проєкту також була задача — показати тих, хто має ідеї й, можливо, потребує команди, підтримки».

Переможцями за підсумками 2019 року стали:

  • Громадський діяч року – голова обласної організації всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка Олександр Ратушняк;
  • Громадська діячка року – директорка агенції сталого розвитку "Хмарочос" Ірина Ткаченко;
  • Краща платформа для розвитку – волонтерський простір "Krop:hub";
  • Гуманітарна місія року – лікар Андрій Гардашніков;
  • Відкриття року (культура, історія, традиції) – етнофольклорний проєкт "Баба Єлька";
    Молодіжна ініціатива року – студентка ЦДПУ імені Володимира Винниченка, громадська активістка Аміна Козин;
  • Історія об’єднання року "Клуб рестораторів Кропивницького" та "Kro run club".


Переможниця у номінації «Молодіжна ініціатива року» Аміна Козин зазначає: «Ця відзнака є для мене натхненням на подальші проєкти, а також мотивацією надалі робити реальні та добрі справи».

«Приємно було бачити всіх тих, хто змінює життя у місті, хто впливає, хто мотивує, хто дарує, хто окрилює, хто збирає і знаходить, хто популяризує, хто множить надії, хто втілює дитячі мрії, хто вчить, хто вірить, що для того, аби щось змінити – потрібно почати із себе»,  - каже співорганізаторка проєкту "Баба Єлька" Вікторія Семененко.


Церемонія вручення нагород відбулась у залі Кіровоградського обласного художнього музею. Настрій гостям допомогли створити учні та викладачі дитячої музичної школи імені Юлія Мейтуса.

Фото з фейсбук-сторінок учасників нагородження, Олександр Черніков