Продюсерка і менеджер Кропивницької філії Суспільного поділились підсумками роботи у 2019 році

Продюсерка і менеджер Кропивницької філії Суспільного поділились підсумками роботи у 2019 році

24 гру. 2019

Виробництво основного контенту, нові проєкти, пошуки нових форматів мовлення, діджиталізація, оновлення технічної складової та активна робота з радіо і телеаудиторією — таким видався 2019 у Кропивницькій філії Суспільного. Про виклики і досягнення UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ розповіли продюсерка філії Олена Кваша і менеджер Костянтин Карпов.

«Стабільне виробництво наших стандартних проєктів, які отримують високі оцінки від глядачів і слухачів та пошуки нових форм подання інформації — звичний режим роботи для колективу. Я пишаюся командою творців і технарів. Цього року маємо багато проєктів і поза лінійкою основного контенту. Виїзні студії, ранкові флешмоби ореn air, звіти депутатів міської ради — це досягнення усієї команди Суспільного у Кропивницькому, — каже Олена Кваша, продюсерка Кропивницької філії Суспільного. — Наші молоді колеги, які в режимі експрес-підготовки включилися в ефір і вже рік з нами — ростуть і розвиваються».

У 2019 році на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ запустили другий адаптований під телеефір радіопроєкт, тепер у філії працюють дві радіотелевізійні студії де виробляються програми «Радіомайдан» і «Радіодень».

Команда суспільно-політичного мовлення працює над щоденною програмою «Тема дня», щомісячним проєктом #Звіти_наживо.

«Цього року у #Звітах_наживо мали можливість маневрування у виборі спікера. Вважаю це успішною моделлю, — розповідає Олена Кваша. — Це дає можливість оперативно і виважено реагувати на питання, що актуальні для регіону. Хочу відзначити злагоджену роботу команди Дмитра Кобця, керівника творчої групи «Тема дня». Дмитро був певний час ще й ментором у нової учасниці команди — Яни Бабак, яка опікувалася «Виборчим округом». Ця команда поєднала і досвід, і молодість та зробила свій рік насиченим роботою і цікавим для глядачів».

У ефірі Суспільного Кіровоградщини цього року глядачі побачили другий сезон «Виборчого округу», у межах спецпроєкту «Виборчий округ: Співбесіда» відбулось 8 ефірів з кандидатами у народні депутати, які балотувались у одномандатних виборчих округах Кіровоградщини. У грудні в ефірі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ транслювався новий суспільно-політичний спецпроєкт «Радіомайдан. Звіти депутатів міської ради міста Кропивницький» – відбулось дев’ять прямих телерадіоефірів, 47% депутатів міської ради відзвітували про роботу та пройшли перевірку від команди проєкту.

Суспільне Кіровоградщини рухається у напрямі побудови конвергентного медіа, щоб задовольнити потреби сучасної аудиторії. Саме тому увагу приділяють не тільки радіо і телевізійному контенту, активно працюють над створенням умов для онлайн-трансляцій, кореспонденти новин викладають інформацію і на новому сайті новин Суспільного, і на фейсбук та ютуб-сторінках філії. Технічною командою організовано онлайн-мовлення у інтернет-мережі Українського радіо.

За словами продюсерки філії Олени Кваші, цього року стало більше завдань у напрямі мультиплатформності: «Якщо раніше ми самостійно вирішили досягти максимального обміну та взаємозаміни між радійниками і телевізійниками філії в їхній роботі, то тепер додався діджитал. Працюємо і над цим. Маємо четвірку фахівців, які вже дещо розуміються і в цьому».

Підтвердженням успіху філії у роботі з соціальними мережами є грудневий рейтинг фейсбук-сторінок місцевих медіа, який проводила ГО Прес-клуб реформ. Перше місце цього рейтингу посідає сторінка «UA Кропивницький» з 22 768 підписників.

«Якщо говорити про виклики, маємо тримати три планки, — каже продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша. — Планку якості, планку відповідальності перед колективом, планку оперативності реакції на нові завдання. Всі три планки тримаємо. Разом. Як один».

За 2019 рік було організовано вісім виїзних студій UA: Українське радіо Кропивницький, на пʼяти з них були записані і телевізійні версії ефірів.

Виїзна студія Кропивницької філії Суспільного працювала на 49 Всеукраїнському святі театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», у форматі виїзної студії працювали й над циклом суспільних дискусій у вишах Кропивницького на тему «Що потрібно зробити, аби молоді спеціалісти залишалися в області».

Близько 900 суспільно-культурних подій, тем, було висвітлено за 2019 рік командою ранкової програми «Ранкова кава». Здійснено прямі трансляції ранкового шоу UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ з місць загальноміського значення до національних та локальних дат.

Популярним в області став спецпроєкт Суспільного у Кропивницькому «У фокусі добра». З 14 січня 2020 року у радіоефірах UA: Українське радіо Кропивницький розповідатимуть про номінантів проєкту, а переможців оголосять 24 січня. Метою проєкту є пошук та вшанування людей, що творять зміни, впроваджують суспільно корисні практики та ініціюють розвиток громади.

Окремим напрямом роботи, що поєднав творчу і технічну команди стали проєкти з використанням ПТС. Так проводилось висвітлення Чемпіонату України з традиційного карате, було записано 6 вистав обласного дитячого театру ляльок.

Силами працівників UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ було створено єдиний в області телерадіомузей. Організовано проведення безкоштовних екскурсій для школярів та студентської молоді. За рік було проведено 28 екскурсій, філію відвідали понад 1000 дітей та дорослих.

Успішне виконання творчих завдань підтримувала і команда менеджера філії. 2019-го працювали у напрямі оснащення новою технікою і забезпеченням умов для виробництва, зменшенням орендованих площ, ремонту власних приміщень.

«У 2019 ми знайшли можливість оновити технологічну складову — розповідає менеджер UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Костянтин Карпов. — придбали сучасні студійні мікрофони у радіотелевізійні студії програм «Радіодень» та «Радіомайдан», обладнали нові станції нелінійного монтажу телевізійних програм та купили тележурналістський комплект (ТЖК) на базі камкордера 4К й інше технологічне обладнання. Це значно підвищило технічну якість радіотелевізійних програм філії».

На філії оптимізовано виробничу локальну мережу через мереживні комутатори: приєднали 4 апаратні монтажу телевізійних програм, ефірний сервер, архівний сервер, робочі місця фахівців групи програмування, групи програм радіо.

У 2019 ввели в експлуатацію нове обладнання для передачі телевізійного сигналу по оптоволоконній лінії зв’язку у стандарті SDI та GSM-шлюз для дзвінків у студію з мобільних телефонів. Проведено ремонтні роботи телефонних ліній внутрішньої сітки телецентру на вул. Садовій, 88.

Власними силами зроблено поточний ремонт частини виробничого комплексу телецентру та окремих кімнат в адмінбудівлі. Відновлена та модернізована система зовнішнього освітлення території телецентру на Садовій (замінено 100 м пошкодженого кабелю живлення, замінено ліхтарі освітлення на енергоощадні LED-ліхтарі).

Зменшено площу орендованих приміщень (повернуто 76,17 м²) за адресою площа Героїв Майдану, 1. Вивільнено і здано в оренду складське приміщення (85,1 м²) за адресою вул.Садова, 88.

«Злагоджена, стабільна, креативна робота команди філії у 2019 році дозволила підвищити показники рейтингової оцінки нашої роботи як у творчому, так і в технічному напрямах, — зазначає Костянтин Карпов. - Ми шукали й знаходили можливості для реалізації творчих ідей колективу».

«Тримати стабільну якість, — додає Олена Кваша, — складне завдання, але наші колеги це роблять. Тому у підсумку: спільний знаменник у всіх приводів для радості та гордості — це люди! Рада з ними бути. І тримати спільну хвилю».