«Виборчий округ: Співбесіда» на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ — підсумки

«Виборчий округ: Співбесіда» на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ — підсумки

17 лип. 2019

8 етерів на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ відбулося  у межах проєкту «Виборчий округ: Співбесіда». У програмах взяли участь кандидати у народні депутати, що балотуються у 99,100,101,102,103 одномандатних виборчих округах. Всього на цих округах було зареєстровано 75 кандидатів, взяти участь у дискусіях у студії Суспільного Кіровоградщини погодився 21.

«Найбільш  активними були кандидати, що балотуються у  99 окрузі - в етер вийшло три програми, - розповідає продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша. - В цілому, ці вибори характерні достатньо високим рівнем зацікавленості кандидатів щодо участі в наших програмах. Також була готовність відповідати на питання ведучого, проте якщо проаналізувати кількість зареєстрованих кандидатів та фактичну участь в етерах, можна сказати, що не всі учасники процесу мають розуміння важливості взаємодії з медіа. Маю надію, що ситуація буде змінюватися».

Над проєктом «Виборчий округ: Співбесіда» у Кропивницькому працювали команди «Теми дня» і «Українського радіо Кропивницький». 

«Маю відмітити якість цієї співпраці, - каже Олена Кваша, - адже в короткий термін вдалося забезпечити якісну підготовку циклу програм суспільно-політичного характеру». 

«Ми, радійники,  навчились знімати і монтувати відеосюжети, - зазначає Олена Горобець, керівниця творчої групи програм UA: Українське радіо Кропивницький, -  працювати з колегами телевізійниками у команді. Це незвичне відчуття, коли результат так сильно залежить від спільних зусиль».

«Ми вибудовували саме таку структуру програм, яка змогла б найбільш якісно розкрити погляди політиків на найгостріші проблеми не лише регіону, а й усієї України, - додає Яна Сапожнікова,  редакторка UA: Українське радіо Кропивницький.  - Для нас було важливо, щоб наша аудиторія після перегляду «Виборчого округу: Співбесіда» змогла отримати відповідь на запитання - чи достатньо фаховий, підготовлений та чесний цей кандидат, аби віддати йому свій голос? Сподіваюсь, що у нас це вийшло».

 Кандидати у народні депутати проявили себе дуже по різному. Були ті, хто  відмовлявся від участі у програмі на користь живих зустрічей з виборцями, етерів на столичних каналах. Були ті, хто обіцяв прийти і не приходили - просто без пояснення і попередження не з’являлись у студію. Але не бракувало і тих, хто не знехтував можливістю презентувати себе і свою програму виборцям, не побоявся зійтись в дискусії з опонентами.

Василь Левицький, редактор UA: Українське радіо Кропивницький, розповідає, що по округу з яким працював він, відмовились прийти ті кандидати, до яких були найгостріші питання. 

На думку Дмитра Кобця, керівника проєкту «Виборчий округ: Співбесіда» на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ, у цій парламентській кампанії була велика кількість нових людей, які виявили бажання стати народними депутатами. «Це люди без найменшого досвіду у політиці, - каже Дмитро Кобець, - але вони отримали запит суспільства на нові обличчя і не пожалкували 40 тисяч грн на реєстрацію. Швидкоплинність кампанії позначилась на кількості тих, хто погодився взяти участь у програмі. Були і такі, які не прийшли до нас, бо знали - ми обов’язково запитаємо про піар за бюджетні гроші».

Про перебіг виборчої кампанії в області, технології, програми, агітацію, порушення та про роботу у передвиборчому проєкті — йтиметься у підсумковому етері «Виборчий округ: Співбесіда», у п’ятницю, 19 липня, о 17.10 на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ.

У студію запрошено політолога та громадського діяча, а також редакторів передвиборчого шоу на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ. Вони поділяться своїм досвідом комунікації із депутатами, їхніми помічниками, розкажуть про курйози, що траплялись під час підготовки програм. Глядачам буде показано найцікавіші моменти передвиборчого токшоу на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ.

Нагадаємо,  у прямих етерах політичного токшоу “Виборчий округ: Співбесіда”   відбувалась публічна дискусія з кандидатами у народні депутати, що балотуються в округах Кіровоградської області. Суспільне надало рівні умови всім кандидатам, щоб показати свою компетентність і презентувати свої передвиборчі програми. Обіцянки політиків аналізували експерти, свої питання ставили жителі регіону. 

Всі випуски програми «Виборчий округ: Співбесіда» можна переглянути на сайті Кропивницької філії Суспільного.

 

Кандидати у народні депутати України у 99 ОВО  - Олександр Дануца, Володимир Зайченко та Сергій Нестеров https://kr.suspilne.media/episode/16031

Кандидати в народні депутати України у 99 ОВО - Марина Осіпова та Олександр Рудненко https://kr.suspilne.media/episode/16032

Кандидати у народні депутати України у  99 ОВО - Сергій Капітонов, Олександр Цертій, Тігран Хачатрян та Костянтин Яриніч https://kr.suspilne.media/episode/16142

Кандидати у народні депутати України у 100 ОВО -  Ігор Семеняка і Юрій Крутько https://kr.suspilne.media/episode/16143

Кандидати у народні депутати у 101 ОВО - Олексій Жовноватюк, Геннадій Зеленюк та Сергій Савранчук https://kr.suspilne.media/episode/16390

Кандидати у народні депутати України у 102 ОВО - Вєтров Олег і Лаврусь Андрій https://kr.suspilne.media/episode/16252

Кандидати у народні депутати у 103 ОВО - Бездуган Віталій, Дамченко Роман, Ратенко Сергій  https://kr.suspilne.media/episode/16388

Кандидати у народні депутати у 103 ОВО - Нечипоренко Олег, Федосов Олександр https://kr.suspilne.media/episode/16389