«Ціна перемоги» — тематичний проєкт Суспільне Кропивницький до Дня Незалежності України

«Ціна перемоги» — тематичний проєкт Суспільне Кропивницький до Дня Незалежності України

22 сер. 2023

До Дня Незалежності України та Дня Державного прапора України команда Суспільне Кропивницький підготувала проєкт «Ціна перемоги». У серії матеріалів розкажемо про наших захисників, перші прапори незалежної України, початок відродження Незалежності на Кіровоградщині та знищення російської колони на межі Кіровоградської та Миколаївської областей під час перших тижнів широкомасштабного вторгнення. На діджитал-платформах Суспільного про те, як відзначають річницю Незалежності в умовах війни у Кіровоградській області.

Читайте також: Проєкт Суспільного «Дожити до 100 по-українськи» став фіналістом конкурсу Japan Prize 2023

21 серпня дивіться історію родини Бердників з села Велика Виска Кіровоградської області. Три покоління — батько, син і внук — учасники російсько-української війни. У 2015 році 58-річний вчитель Микола Бердник пішов добровольцем захищати Україну після поранення сина. Син Віктор помер цьогоріч. Нині на передовій — внук та зять.

22 серпня розкажемо про родину загиблого азовця з села Дмитрівка Кропивницького району. Богдан Хомовський загинув у російському полоні в ніч з 28 на 29 липня 2022 року під час російського теракту — обстрілу колонії в Оленівці Донецької області. 

23 серпня — історія про знищення російської колони на межі Кіровоградської та Миколаївської областей. Військовий та екскерівниця Кіровоградської ОВА Марія Чорна розкажуть про те, як жителі Миколаївської області повідомили про російську колону, яка 26 лютого 2022 року була за чотири кілометри від Кіровоградщини, і як її знищили.

Також дивіться історію синього-жовтого прапора, який 33 роки зберігає вдома кропивничанин Віктор Тріщенко. Цей прапор він привіз з народного віче на Софіївській площі у Києві, в липні 1990 року.

24 серпня розповімо про сторічного військового льотчика Павла Кононова з Кропивницького. Він поділиться спогадами про участь у Другій світовій війні й думками про виборювання незалежності нині. Пан Павло каже, що кожен має вміти захищати Україну, і що нам важливо мати сучасну армію і нові технології.

В інтерв’ю з Миколою Сухомлином, головою ради старійшин Кіровоградської області, говоритимемо про те з яким потенціалом увійшла Кіровоградщина в перші роки відродження незалежності України, які нові виробництва з’явились, що втратила область, які резерви для підйому економіки можна використовувати.

На сайті Суспільне Новини читайте історію військового, який втратив на фронті обидві ноги. У березні 2023 року Вадим Федоров поїхав у Сполучені Штати Америки на безплатне протезування. Нині вчиться заново ходити. 

Також опублікуємо матеріал про досвід розбудови держави, економічні моделі, вплив на добробут людей. Говоритимемо з доктором економічних наук, професором Центральноукраїнського національного технічного університету Олександром Левченком.

Читайте також: Команди Суспільного та розслідувачів NGL.media оголосили про співпрацю

Крім власних проєктів Суспільне Кропивницький, у День Незалежності України дивіться на місцевих каналах історії боротьби за суверенітет у всеукраїнському проєкті «Суспільне. Спротив» та міжрегіональних проєктах регіональної команди Суспільного.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини про події у Кропивницькому та Кіровоградській області — на платформах: 

 Онлайн-трансляція телеефіру — на сайті.