Понад 1 млн глядачів увімкнули футбольне Євро U21 на місцевих каналах Суспільного

Понад 1 млн глядачів увімкнули футбольне Євро U21 на місцевих каналах Суспільного

11 лип. 2023

З 21 червня по 8 липня місцеві канали Суспільного Мовлення (це Суспільне Чернігів, Суспільне Чернівці, Суспільне Кропивницький та інші) транслювали матчі молодіжного Чемпіонату Європи з футболу серед гравців віком до 21 року. Молодіжна збірна України дійшла до півфіналу турніру й таким чином виборола путівку на майбутні Олімпійські ігри у Парижі 2024 року. Це досягнення є історичним, оскільки вперше в історії футбольна збірна України буде представлена на Олімпіаді. За час трансляції поєдинків з футбольного Євро U21 на місцевих каналах їх подивилися 1 млн 23 тис. унікальних телеглядачів у містах з населенням 50 тис.+  віком 4+. 

Читайте також: Телеканал Суспільне Спорт презентують восени

При цьому середній рейтинг трансляції всіх матчів та футбольних студій складає 0,83% (аудиторія 18+, 50 тис.+), а середня частка (shr%) — 3,47%  (аудиторія 18+, 50 тис.+). 

«Майбутнє в українського футболу є: принаймні, це довів цьогорічний Чемпіонат Європи з футболу U21. Сподіваюсь, глядачі в цьому теж переконалися. Також сподіваюся, що популярність молодіжного футболу стимулюватиме ще більше дітей долучатися до занять спортом. Дякую команді Суспільного і всім причетним до трансляції чемпіонату, її промоції та поширення. 

І, звісно, спортивне літо на місцевих каналах Суспільного не закінчується, тож стежте за анонсами — попереду ще багато захопливих трансляцій», — зазначив генеральний продюсер регіонального мовлення Суспільного Мовлення Артем Шелковий

Читайте також: Нові параметри HD-версій супутникових телеканалів Перший та Суспільне Новини

Найуспішнішою трансляцією за весь турнір став півфінальний поєдинок між Україною та Іспанією — рейтинг 2,56% (аудиторія 18+, 50 тис.+) з часткою 9,73% (аудиторія 18+, 50 тис.+). Серед найрейтинговіших подій 5 липня на українському телебаченні — матч Іспанія – Україна, посів 7-ме місце. Також успішними були студійні програми перед та після трансляції матчу, які готувала команда Суспільного, — загалом їх проглянули понад 563 тис. телеглядачів (у містах з населенням 50 тис.+  віком 4+). 

Вдалими були й інші трансляції матчів молодіжної збірної України, а також фінал турніру (загалом місцеві телеканали показали 16 матчів). Крім півфіналу Іспанія – Україна, до топп’ятірки потрапили (всі показники наводяться за аудиторією 18+, 50 тис.+):

  • матч України з Францією у чвертьфіналі 2 липня — rat% 2,42, shr% 8,96;
  • матч України з Іспанією на стадії групового етапу 27 червня — rat% 1,48, shr% 5,52;
  • фінальний матч Англія – Іспанія 8 липня — rat% 1,47, shr% 5,43%;
  • матч України та Румунії на стадії групового етапу 24 червня — rat% 1,37, shr% 5,25.

Нагадаємо, матчі молодіжного Чемпіонату Європи-2023 з футболу транслювали місцеві телеканали Суспільного Мовлення, сайт Суспільне Спорт та Радіо Промінь.    

Ексклюзивні трансляції — на місцевих каналах Суспільного Мовлення та на сайті Суспільне Спорт. Радіо Промінь — інформаційний партнер спортивного сезону на Суспільному.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

* Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені Суспільне Мовлення. Дані наведено для аудиторій 4+, 18+ (50+), за показниками rat%, shr%, cov#. Докладно — у глосарії ІТК.