Як шукати зниклих під час бойових дій —  інтерв’ю Суспільне Кропивницький

Як шукати зниклих під час бойових дій — інтерв’ю Суспільне Кропивницький

26 тра. 2023

Представниця Уповноваженого з розшуку зниклих безвісти в Кіровоградській області Тетяна Бородіна розповіла Суспільне Кропивницький про пошук воїнів і цивільних українців з якими втрачено зв’язок під час бойових дій. Запис інтерв’ю можна дивитись на ютуб-каналі філії або у всеукраїнському інформаційному проєкті «Суспільне. Спротив». Текстовий варіант читайте на Суспільне Новини.

Читайте також: «Скубенко» та «Тренер» — дивіться нові серії документального проєкту «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА»

«Близько 80% звернень стосуються саме військових. Якщо ж звертаються з приводу зниклих цивільних, то намагаються зробити це ближче до тих територій, де зникла людина. За місяць моєї роботи на посаді не було жодного звернення щодо зниклих цивільних», — розповідає Тетяна Бородіна.

Щодо самостійного пошуку воїнів пані Тетяна просить у першу чергу думати про те, щоб не нашкодити їм.

«Ми бачимо купу фотографій зниклих у військовій формі, з номером військової частини. Цього робити не можна, бо так можна нашкодити зниклому. Наприклад, військовий потрапив в оточення, але має можливість переодягтись в цивільний одяг і видати себе за цивільного. Фотографія його у формі, яка є у вільному доступі, може цьому завадити, адже росіяни моніторять соцмережі. І ніхто не знає, як з ним і тим, хто його прихистив (з місцевих, патріотично налаштованих, жителів – ред.), себе поводитимуть військові рф», — зазначає представниця Уповноваженого з розшуку зниклих безвісти.

Які перші кроки мають зробити рідні, щоб почались пошуки зниклих, яку допомогу їм можуть надати в Кропивницькому  дивіться у відео.

Читайте також: Як пережили російську облогу чернігівські музеї? 

Дивіться «Суспільне. Спротив» щодня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини або на місцевих телеканалах Суспільного. Онлайн «Суспільне. Спротив» шукайте на сайтах місцевих каналів та ютуб-каналах Суспільне Рівне, Суспільне Ужгород та Суспільне Львів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини про події у Кропивницькому та Кіровоградській області — на платформах: 

 Онлайн-трансляція телеефіру — на сайті.