Євген Скирда розповів Суспільне Кропивницький про допомогу людям із зони бойових дій

Євген Скирда розповів Суспільне Кропивницький про допомогу людям із зони бойових дій

24 лют. 2023

Євген Скирда — засновник школи з джиу-джитсу в Кропивницькому. Тренер перетворив свою спортивну базу на прихисток для переселенців. За проживання та харчування вони не платять. Діти мають можливість займатися спортом безплатно. Кореспондентка Суспільне Кропивницький Вікторія Колосова зустрілась з Євгеном і дізналась, як йому вдається допомагати людям. Дивитись інтерв’ю можна на сайті філії.

Читайте також: 10 символів стійкості Суспільного Мовлення — які вони?

Про спорт у часи війни

Багато втрат у нас, серед спортсменів усіх видів спорту. Особисто наші друзі загинули, і це найважче. Але тренування продовжуємо, особливо дітей, молоді. Я вважаю, що їм і так важко, а без спорту буде ще важче. Також важливо на міжнародній арені професійним спортсменам показувати результати, підіймати прапор. Це теж певний внесок в перемогу.

Про перші дні повномасштабного вторгнення

— У перші дні повномасштабного вторгнення почались дзвінки мені, багато хто знає нашу команду в Україні через спорт, і почали люди питати, чи можна в нас зупинитися. Таких дзвінків було багато, тому моментально виникла необхідність допомогти людям із розміщенням і ми зрозуміли, що треба це робити на максимум те, що ми можемо. Ми зустрічали людей, давали їм прихисток, годували, чим могли допомагали. 

Про постійний прихисток

Коли зменшилась потреба у тимчасовому прихистку, дали оголошення, що готові прихистити людей із зони бойових дій на постійне проживання. Наразі в нас проживає близько 45 людей, ми забезпечуємо їх всім необхідним. Впродовж року до 60  людей жило. Зараз, хто знайшов роботу з’їхали.

Про команду 

Ми завжди розвивалися завдяки нашій команді. У нас сильна команда кожен відповідає за певну ділянку роботи і робить її добре. На жаль, не всі клуби зараз працюють. Є деякі клуби, які ми закрили, бо вони в не дуже безпечних місцях знаходяться в Кропивницькому. Але більшість клубів працює, в Києві ми відкрили за цей час, в Ірпені. Клуби працюють, діти займаються, займаються багато переселенців у нас безплатно. Допомагаємо, чим можемо.

Хто допомагає сплачувати комірне і купувати їжу та які спортивні перемоги отримали діти, які тікали від війни у Кропивницький — дивіться у відео.

Читайте також: «Мова — інструмент передавання цінностей» — добірка історій від нацспільнот

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал—платформах.

Оперативні новини про події у Кропивницькому та Кіровоградській області — на платформах: 

 Онлайн-трансляція телеефіру — на сайті.