Міжрегіональний танцювальний телеміст у прямому ефірі на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ, UA: ВОЛИНЬ і UA: ЧЕРНІГІВ

Міжрегіональний танцювальний телеміст у прямому ефірі на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ, UA: ВОЛИНЬ і UA: ЧЕРНІГІВ

26 кві. 2019

Напередодні Міжнародного дня танцю команда програми "Ранкова кава" на Суспільному Кропивницького влаштувала танцювальний марафон. До акції залучили місцеві колективи, а також майстрів танцю з Волині й Чернігова. Колеги-ранківці з UA: ВОЛИНЬ та UA: ЧЕРНІГІВ долучилися до ефіру телемостом.

"Спеціальний випуск програми "Ранкова кава" 25 квітня ми присвятили Дню танцю, — розповідає Олена Кваша, продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ. — Наша філія має традицію — у своєму ефірі просто неба на центральній площі міста цього дня влаштовувати танцювальні флешмоби за участі хореографічних колективів і містян. Цього разу ми дещо змінили правила танцювали танці тих народів, які мешкають на території області: єврейські, румунські, болгарські й, звісно, українські. І не важливо, живете ви в Луцьку, Чернігові чи Кропивницькому — Суспільне дасть вам змогу відчути себе командою. Ми такі різні, але Україна в нас одна — і ми можемо її об’єднати”.

"Хоча Міжнародний день танцю відзначають 29 квітня, колеги з  UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ вирішили трохи раніше влаштувати свято у своєму місті, — зазначає Аліна Клименко, лінійна продюсерка телебачення UA: ЧЕРНІГІВ, —  приємно, що глядачі нашого телеканалу теж змогли побачити, що відбувалося на головній площі Кропивницького, адже танцівники просто неба виконували український гопак”.

Зазначимо, що танці популярні в Кропивницькому, а у 2011 році місто здобуло звання "Танцювальна столиця України". Такі заходи завжди підтримують кропивничани. Сьогодні участь у флешмобі взяли п’ять колективів: зразковий хореографічний ансамбль "Метелиця", зразковий художній колектив хореографічний ансамбль "Алегро", народний ансамбль єврейського танцю "Яхад", народний хореографічний ансамбль "Час Пік" та зразковий аматорський колектив-студія хореографічного мистецтва "Аеліта".

В ефірі наживо працювали дві пари ведучих UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ. У студії — Костянтин Шутенко та Єлизавета Гречана, а на головній площі міста, де й відбувався танцювальний марафон — Олена Кіфенко й Ростислав Заєць. Колеги з Чернігова та Волині додали до святкового ефіру танцювальні нотки свого краю. І не тільки взяли участь у діалозі між студіями, а й підготували подарунки глядачам Суспільного Кіровоградщини.

"У Чернігові активно розвивають різні танцювальні напрями, — каже Аліна Клименко, лінійна продюсерка телебачення UA: ЧЕРНІГІВ, —  кропивничанам ми запропонували відеоматеріал, де чернігівські танцівники в парку Богдана Хмельницького показали бразильський зук”.

Колеги з UA:  ВОЛИНЬ запросили до себе в студію танцюристів хіп-хопу, які теж долучилися до міжрегіонального танцювального марафону.

"Завжди охоче відгукуємося на пропозиції колег із філій організовувати ранкові телемости. Часто ініціюємо й самі, — каже Костянтин Лоцман, продюсер UA: ВОЛИНЬ. — На жаль, не у всіх однакові технічні можливості. Цього разу маємо цікавий досвід із UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ, бо танцювали в прямому ефірі. Команда "Ранку на UA: ВОЛИНЬ" ретельно готувалася".

"Ми ніколи не відзначали Міжнародний день танцю так, як у Кропивницькому. Флешмоб на площі не організовували, — додає керівниця творчої групи ранкового шоу на UA: ВОЛИНЬ Богдана Шевчук. — Ініціатива колег нам дуже сподобалася, тому танцювали в студії UA: ВОЛИНЬ хіп-хоп. Допомогли нам у цьому талановиті хлопці й дівчата з MJDS".

Якщо ви не встигли побачити наш ефір наживо, подивіться його на офіційній сторінці UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ у YouTube і спробуйте вивчити кілька танцювальних па, щоб вразити друзів своєю майстерністю в Міжнародний день танців.