Суспільне у Кропивницькому підтримує Літературну мережу від Meridian Czernowitz

Суспільне у Кропивницькому підтримує Літературну мережу від Meridian Czernowitz

29 вер. 2022

Суспільне Кропивницький стане інформаційним партнером Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні» від Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. До всеукраїнської Літературної мережі приєднаються Софія Андрухович, Юрій Андрухович, Андрій Бондар, Сергій Жадан, Юрій Іздрик, Катерина Калитко, Андрій Любка, Роман Малиновський, Тарас Прохасько, Володимир Рафєєнко, Ірина Цілик та інші письменники й письменниці, зокрема і з Кропивницького. У Кіровоградській області події організовує КОО Всеукраїнського товариства "Просвіта" ім. Тараса Шевченка. Заплановано п’ять заходів впродовж двох місяців. 

«Хід цієї війни нам яскраво демонструє, що найважливіша битва завжди розгортається не за території, а за уми і душі людей, їхні цінності та ідеали. Саме тому культурний фронт такий важливий, і українська культура, автентична, сучасна, у будь-яких її проявах — актуальна як ніколи, говорить продюсерка Кропивницької філії Суспільного Яна Бабак. Суспільне завжди "підсвічувало" важливість культурної тематики для сталості української державності, тому це партнерство — це черговий крок, і, можливо, черговий маленький бій проти комплексу меншовартості, штучної "шароварщини" і банального незнання про своїх і своє. Українська література — це не лише Шевченко, Франко і Українка. Вона твориться зараз і сьогодні, у наш час. І ми хочемо це інформаційно підтримати».

Читайте також: Український рок на Суспільному — квартирник гурту «Пес Дюк» з Івано-Франківська

Вже 1 жовтня у Кропивницькому відбудеться презентація поетичної збірки «Люди з дієсловами» Катерини Калитко. За розкладом наступних зустрічей стежте на сторінці Кіровоградської обласної організації Всеукраїнського товариства "Просвіта" ім. Тараса Шевченка

Суспільне Кропивницький готуватиме інформаційні матеріали про події для радіо, телебачення і діджитал платформ Суспільного. 

Дивитись і слухати Суспільне Кропивницький можна і онлайн на сайті філії.

Зазначимо, проведення Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні» стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії (Суспільне Чернівці, Суспільне Одеса, Суспільне Вінниця, Суспільне Львів тощо).

Оперативні новини про події у Кропивницькому та Кіровоградській області — на платформах: 

Фото зі сторінки Meridian Czernowitz у Фейсбуці