UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ підтримує  молодіжний форум

UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ підтримує молодіжний форум "Dobrediy"

19 бер. 2019

18 -19 березня У Кропивницькому відбувся молодіжний форум "Dobrediy".  Його було присвячено молодіжним громадським ініціативам у об’єднаних територіальних громадах.  Про цю подію команда Суспільного у Кропивницькому розповідала наживо у програмі «Радіодень». Трансляцію розмови з громадськими активістами можна було почути і побачити у телевізійному та радійному ефірах, а також на сторінці UA: Українське радіо Кропивницький у Facebook.


Учасниками форуму стали 34 активісти із Компаніївської, Дмитрівської, Новопразької, Помічнянської та Смолінської ОТГ. Протягом двох днів молоді люди вчилися оцінювати власні потреби та формулювати ініціативи, комунікувати та презентувати власні проектні ідеї, аналізувати успішні та неуспішні кейси проектів молоді. Говорили про те, як можна долучитися до стратегічного планування розвитку області у співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування.

«Маємо цікаву дискусію з учасниками форуму — лідерами молодіжних організацій з усієї області. Говоримо про зміни, реформу децентралізації та участь молоді в цих процесах. Перефразовуючи відомий вислів, скажу так: "зміни — справа молодих" і круто, що тих, хто їх прагне і починає з себе більшає”, — каже продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша.

На думку Володимира Нечая, голови ГО «Темп», молодь зараз зацікавлена у розвитку, хоче спілкування і легко об’єднується довкола ідеї. «Ми створюємо свої умови самі, і якщо нам чогось не вистачає — робимо собі це», - каже Володимир.
Але просто зробити мало, впевнена Олександра Сухенко, авторка фотопроектів молодіжного фотоарту. «Важливо людям бачити, що громада розвивається і йде своїм шляхом», - каже вона. А щоб розказати світу про становлення своєї громади треба творити медіапродукт. Вона радить молодим людям подивитись на своє місто очима туристів і тоді вдасться цікаво розповісти про зміни. «Ніхто крім молоді, нас, не побачить той цікавий процес розвитку громади. Молодь має діяти», - додає Олександра.

«Через локальні зміни у громаді можна змінити простір у якому ми живемо» - впевнена редакторка Українського радіо КРОПИВНИЦЬКИЙ Яна Сапожнікова, ведуча “Радіодня”.

У межах прямих включень вдалося поспілкуватися із запрошеними молодіжними спікерами - представниками Маловисківської та Бобринецької ОТГ, а також фотоблогеркою із Кропивницького, яка займається фотопроектами для громадських ініціатив у ОТГ.

Нагадаємо, програму «Радіодень» з молодіжного форуму "Dobrediy" можна переглянути на сторінці UA: Українське радіо Кропивницький у Facebook у зручний для вас час.