На Суспільному вийде спецпроект до Дня кримського спротиву російській окупації

На Суспільному вийде спецпроект до Дня кримського спротиву російській окупації

25 лют. 2019

26 лютого до Дня кримського спротиву російській окупації в ефір телеканалу UA: ПЕРШИЙ та всіх регіональних телеканалів Суспільного мовлення з 14:00 до 21:00 вийде спецпроект "Крим: 5 років спротиву російській окупації".

"П’ять років тому в Сімферополі на багатотисячному проукраїнському мітингу кримські татари разом з українцями не дали місцевій Верховній Раді проголосувати за проведення референдуму про від’єднання Криму, таким чином продемонструвавши, що населення Криму бажає залишитися в складі України. Сьогодні люди, які стояли на мітингу 5 років тому, й далі чекають на дії з боку України, які можуть змінити ситуацію. Тому наш спецпроект має на меті нагадати Україні і світові, що Крим нікуди не переходив з власної волі, і наголосити на порушеннях українського й міжнародного законодавства Російською Федерацією", — розповів виконавчий продюсер UA: КРИМ Осман Пашаєв.

Як розповів креативний продюсер UA: КРИМ Муслім Умєров, спецпроект поділений на 5 тематичних блоків:

  • "26 лютого: як це було";
  • "Нові політв’язні та військовополонені";
  • "Як Росія колонізує Крим";
  • "Створення кримськотатарської національної територіальної автономії";
  • "Міжнародна політика України щодо Криму".

"Гостями спецпроекту стануть учасники мітингу 26 лютого 2014 року, кримськотатарські громадські та політичні діячі. Вони згадають хроніку подій мітингу п’ятирічної давнини, обговорять сучасний стан проблеми окупації Криму, думки його мешканців та шляхи розв’язання проблеми", — анонсував Муслім Умєров.

Генеральна продюсерка регіонального мовлення НСТУ Марія Фрей розповіла, що спецпроект підготували спільно команда UA: КРИМ та команда спецпроектів телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

"Річниця кримськотатарського спротиву російській окупації — це подія загальнонаціонального масштабу, тому спецпроект транслюватиметься на всіх регіональних філіях. До його створення ми залучали філії Південного Сходу України. Згідно зі стратегією розвитку регіонального мовлення, ми залучаємо регіональні філії до виробництва контенту загальнонаціонального рівня. Таким чином регіони отримують необхідний досвід і підвищують якість свого контенту", — зазначила Марія Фрей.