На UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ провели тематичні ефіри до Всесвітнього дня онкохворої дитини

На UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ провели тематичні ефіри до Всесвітнього дня онкохворої дитини

18 лют. 2019

15 лютого, у Всесвітній день онкохворої дитини, на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ відбувся тематичний марафон. У телепрограмах, радіопередачах, інтернет-трансляціях упродовж дня говорили про те, як окрім медичного лікування, можна допомогти онкохворим дітям? «Допомогти може кожен» — таким був головний меседж ефірів.

«В одній із попередніх програм «Радіомайдан» гостями були представники ГО "Янголи життя". І вже після програми вони поділилися планами щодо благодійної акції до Всесвітнього дня онкохворої дитини. Хотілося б, щоб про таку ініціативу дізналися якомога більше краян. Тому, разом з продюсеркою філії,  Оленою Квашею, вирішили провести марафон, задіявши всі можливі платформи», — розказує  лінійна продюсерка UA: Українське радіо Кропивницький Наталія Гавришко.              

У ранкові ефіри ми запросили Олесю Присяжнюк, її маму Ольгу Присяжнюк, співзасновницю благодійного фонду допомоги онкохворим дітям "Янгол життя" та Марію Калінічеву, переможницю мультимистецького літературного конкурсу «Молода КороНація». Дівчата розповіли про те як боролись з хворобою, говорили і про волонтерську діяльність та благодійний концерт у філармонії.

Далі естафету підхопили програми «Радіодень» та «Радіомайдан». Наталя Капелюшна, завідувачка гематологіного відділення дитячої обласної лікарні, розповіла про методи лікування дітей. А Людмила Волошина, психологиня Кіровоградської центральної районної лікарні, та Дмитро Шульга, книгооглядач, нагадали про важливість психологічної підтримки хворих і шукали відповідь на питання чи може література сприяти одужанню. Ірина Зайцева — мама хлопчика, який подолав хворобу, та Аліна Булат – мама онкохворої дівчинки під час марафону поділились своїми історіями. Висвітлювали тему дитячої онкології і кореспонденти  новин. Радіоефіри можна було переглянути наживо на сторінці UA: Українське радіо Кропивницький у Фейсбук.

Ведучим тематичного марафону на UA: Українське радіо Кропивницький був  Василь Левицький.

«Ми ставили собі за мету привернути увагу громадськості до проблем онкохворих дітей, - розказує пан Василь, - а також інформувати про місцеві ініціативи, які покликані допомагати онкохворим дітям»

«Марафон — наша давня ідея, яку ми нарешті реалізували у Всесвітній день онкохворої дитини, — зазначає Олена Кваша, продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ, — нашим завданням було дати інформацію про те, як коректно допомогти дитині з такою хворобою, розповісти про історії успіху в боротьбі з раком, підказати де можна отримати підтримку. Марафон не був безперервним, але тривав на кількох платформах: радіо, телебачення, Фейсбук. Увесь день наші редактори та ведучі крізь свої програми проводили цю тему. Ми вдячні гостям, експертам, а також  юним героям, які прийшли в ефіри і поділилися своїми історіями і перемогами».

За словами Олени Кваші, у філії планують продовжувати  практику тематичних днів у ефірах.