Відзнаки «У фокусі добра» 1 лютого вручили у Кропивницькому

Відзнаки «У фокусі добра» 1 лютого вручили у Кропивницькому

4 лют. 2019

"Сьогодні на Суспільному Кіровоградщини зібралися близькі нам по духу люди, - розказала продюсерка Кіровоградської філії Суспільного Олена Кваша, - люди, які займаються суспільно-корисними справами, здійснюють важливу роботу у своїх громадах. Не чекають чогось, а міняють життя власними силами".

Відзнаку започаткували у 2018 році. Номінантів визначали працівники Суспільного у Кропивницькому, активні громади та громадські організації краю, підписники Фейсбук-сторінки Українського радіо Кропивницький.

"У нас виникла ідея об’єднатись під гаслом добра. Всі ті, хто протягом року працював для громади, ніс добро, розповідав про свої ініціативи у ефірах Суспільного - отримали можливість стати номінантами відзнаки "У фокусі добра". Кандидатів на перемогу ми запросили на підсумкові ефіри програми "Радіомайдан", щоб ще раз нагадати про їхню роботу, розказати слухачам і глядачам за що цих людей представили до тієї чи іншої відзнаки", - розповідає Наталія Гавришко, лінійна продюсерка Кіровоградської філії Суспільного.


Усього було визначено 16 номінантів, семеро отримали відзнаки, як переможці премії "У фокусі добра".
"Громадським діячем року" став ініціатор та організатор Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків "Щаслива родина - квітуча Україна" Микола Цуканов, "Громадською діячкою року" - назвали голову громадської організації "Озеленення Кропивницький" Надію Паливоду.
У номінації "Молодіжна ініціатива року" переміг проект "Екопатруль" громадської організації "Перспектива молоді".
Громадська організація "Університет третього віку Натхнення" отримала відзнаку у номінації "Платформа року для розвитку".
У номінації "Гуманітарна місія року" переміг засновник притулку "Дім Милосердя" Володимир Лебєдєв, а в номінації "Відкриття року" - відзначені співзасновниці проекту "Бабка Єлька" Світлана Буланова, Вікторія Семененко та Інна Тільнова.
У номінації "Історія об’єднання року" - нагороджено культурно-освітній центр "Толока".



"Завдяки Суспільному люди дізнаються про нашу роботу. Роботу, що є сенсом нашого життя. Наші експедиції направлені на те, щоб зберегти культуру краю, записати автентичні пісні і обряди, спогади про минуле. Попереду в "Баба Єлька" величезний пласт польових робіт, тому й вислів «Один в полі не воїн» саме про нашу команду! Дякую всім хто підтримує! Дякую UA: Суспільне мовлення - Канал "Кіровоград", Українське радіо: Кропивницький, Олена Кваша за те, що ви з нами", - зазначила Світлана Буланова, одна з натхненниць проекту «Баба Єлька».
Додамо, що ось уже півроку у команді Світлани працює Майкл Ендрюс, волонтер Корпусу миру. Культура українського народу, експедиції “Баби Єльки” настільки захопили його, що крім фотолітопису проекту Майкл працює і над дослідженням історії своєї сім’ї в Америці.
Команда Суспільного Кіровоградщини впевнена, що змін чекати не потрібно -  треба брати ініціативу у свої руки та міняти країну разом. Тільки так ми зможемо зміцніти і відчути єдність.
А ініціативу "У фокусі добра" буде продовжено. Тож чекаємо на нових героїв, що хочуть змінити життя на краще.

 

Фото Олексій Каприця